Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΣήμερα η δίκη για τη μεγάλη υπόθεση της τοκογλυφίας - Στο δικαστήριο...

Σήμερα η δίκη για τη μεγάλη υπόθεση της τοκογλυφίας – Στο δικαστήριο οι βασικοί κατηγορούμενοι

Στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου έφτασαν το πρωί οι 4 βασικοί κατηγορούμενοι στη μεγάλη και πολύκροτη υπόθεση της τοκογλυφίας που είχε αποκαλυφθεί τον Ιούνιο του 2022 μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση υπό την εποπτεία του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης.

Η δίκη, εκτός απροόπτου, ξεκινά σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Στο εδώλιο κάθονται συνολικά 11 άτομα, με τους 4 βασικούς κατηγορουμένους να βρίσκονται προφυλακισμένοι, ενώ σε 36 ανέρχονται οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου.

Προφυλακισμένοι ως υπόδικοι είναι ένας 47χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος φέρεται να αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο της δικογραφίας, δύο Αλβανοί, 31 ετών, και ένας 46χρονος Ηρακλειώτης.

Οι βασικοί κατηγορούμενοι θα δικαστούν απαλλαγμένοι από την κατηγορία της διεύθυνσης, συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, όπως έκρινε το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο Ηρακλείου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε όταν έφτασε στις αρχές ανώνυμη επιστολή σύμφωνα με την οποία κατονομάζονταν συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι ότι προβαίνουν στο δανεισμό χρημάτων ανθρώπων  που βρίσκονταν σε δυσχερή οικονομική θέση και μέσω εκβιασμών/απειλών είτε για τους ίδιους είτε για τις οικογένειες τους, αποσπούσαν υπέρογκα χρηματικά ποσά, ξεπερνώντας κάθε νόμιμο επιτόκιο ιδιωτικού δανεισμού. Αναφερόταν ακόμα ότι  διάγουν αδικαιολόγητα πολυτελή βίο, ότι κατέχουν περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν και ότι  προβαίνουν συχνά σε εναλλαγές πολυτελών οχημάτων.

Πηγή: cretalive.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom