Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021
Αρχική Κοινωνία Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς για όσους είναι 60-64 ετών

Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς για όσους είναι 60-64 ετών

- Advertisement -

Η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 60- 64 θα ανοίξει σήμερα Τετάρτη 10/2 και η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 75- 79, έτσι ώστε οι πολίτες από αυτή την ηλικιακή ομάδα να μπορούν να κλείνουν ραντεβού, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου.

Όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των υγειονομικών συντακτών η Κυβέρνηση έχει παραλάβει τις πρώτες 45.000 δόσεις από την εταιρεία Astra Zeneca, ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένουν περισσότερες παραλαβές.

Θα ήθελα να πω κι εγώ δυο πράγματα, τα έχει ήδη αναφέρει η κυρία Θεοδωρίδου αλλά είναι πολύ σημαντικό, πιστεύω, να ξανατονίσουμε ότι το εμβόλιο της Astra Zeneca είναι εμβόλιο εξαιρετικής αποτελεσματικότητας.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, όπως και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφάσισαν να χορηγήσουν το εμβόλιο της AstraZeneca σε ηλικίες κάτω των 65 ετών και ο κυριότερος λόγος  είναι ότι δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα se σε μεγαλύτερης ηλικιακής ομάδας άτομα.

Σύμφωνα με τον Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους:

  • Το εμβόλιο δίνεται σε πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών όλων των ηλικιών και ειδικά χιλιάδες πολίτες άνω των 65 έλαβαν το εμβόλιο στην Μεγάλη Βρετανία και με την δημοσίευση των αποτελεσμάτων από τις μελέτες στον πληθυσμό αυτό ενδεχομένως η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών να αλλάξει και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις ηλικίες.
  • Το δεύτερο είναι το διάστημα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης. Κατ’ αρχήν πρέπει να πούμε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου από την πρώτη δόση είναι πάρα πολύ υψηλή και η επιλογή του διαστήματος μεταξύ 11 και 12 εβδομάδων, έγινε κυρίως γιατί εκεί επιτυγχάνεται η μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Η πλατφόρμα έτσι ώστε οι πολίτες της ηλικιακής κατηγορίας 60- 64 να μπορούν να κλείσουν ραντεβού, θα ανοίξει την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου και οι πρώτοι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Astra Zeneca θα διενεργηθούν στις 15 Φεβρουαρίου.

 

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Stay Connected

16,985ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
61,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -