Κυριακή, Απρίλιος 18, 2021
Αρχική Κρήτη Σημαία 300 τ.μ. στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, στο Ρέθυμνο

Σημαία 300 τ.μ. στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, στο Ρέθυμνο

- Advertisement -

Με την έπαρση της Ελληνικής σημαίας στον ‘Αγνωστο Στρατιώτη ξεκίνησαν από το πρωί στο Ρέθυμνο οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Ο γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ξεκίνησε από το πρωί της Τρίτης ενώ από χθες το βράδυ Τετάρτης μέχρι και απόψε, πόλεις και χωριά του νομού φωταγωγούνται.

Μία σημαία 300 τ.μ υψώθηκε στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη χωρίς την παρουσία πολιτών λόγω των υγειονομικών μέτρων αλλά την τιμητική παρουσία εκπροσώπων του Συλλόγου Βρακοφόρων καθώς και ιππέων του συλλόγου Γεωργαλίδικων αλόγων «’Αγιος Γεώργιος».

Η σημαία όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο εκπρόσωπος του συλλόγου ΣΥΝΠΟΛΙΣ Γιώργος Παπαδόσιφος, «κατασκευάστηκε ως ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους όσους αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για τη δημιουργία ενός ελεύθερου κράτους. Για όλους εκείνους στους οποίους οφείλουμε τιμή αλλά και υπόσχεση ότι εμείς σήμερα μπορούμε ενωμένοι να χαράξουμε το δρόμο για το μέλλον υπερασπιζόμενοι τις αξίες μας, την πίστη μας, την πατρίδα μας, σεβόμενοι τις παρακαταθήκες των προγόνων μας».

ΣημαίαΦωτογραφία: Goodnet.gr

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η Πανηγυρική Λειτουργία στον εορτάζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό της Κυρίας των Αγγέλων, ενώ στις 11.00 παρουσία επισήμων και Αρχών του Ρεθύμνου στο Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη δοξολογία. Λόγω των μέτρων δε θα πραγματοποιηθεί παρέλαση και όλες οι εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, ενώ η κατάθεση στεφάνων που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Ηρώου του Αγνώστου Στρατιώτη θα γίνει με περιορισμένο αριθμό ατόμων και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Δείτε το βίντεο της έπαρσης εδώ

Πηγή: cretalive.gr

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -