Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚόσμοςΣεισμός στην Τουρκία: Θάβουν τους νεκρούς τους σε ομαδικούς τάφους με νούμερα,...

Σεισμός στην Τουρκία: Θάβουν τους νεκρούς τους σε ομαδικούς τάφους με νούμερα, χωρίς καν ονόματα

Μία εβδομάδα μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία και οι διασώστες ακόμα ανασύρουν επιζώντες από τα συντρίμμια. Ο τραγικός απολογισμός όμως από το «χτύπημα» του Εγκέλαδου εκτιμάτε ότι έχει ξεπεράσει τους 33.000 νεκρούς, ενώ έχουν φτάσει στο σημείο να θάβουν τον κόσμο σε ομαδικούς τάφους χωρίς καν ονόματα.

Στην Τουρκία επικρατούν δύο εικόνες εικόνες. Αυτή της ελπίδας, που ακόμα και μετά από μια 180 από τον φονικό σεισμό άνθρωποι ανασύρονται ζωντανοί από τα ερείπια. Και αυτή της απόλυτης τραγωδίας, που άνθρωποι έχουν φτάσει στο σημείο να θάβουν τους δικούς τους απλά με αριθμούς, χωρίς ονόματα, σε ομαδικούς τάφους. Χαρακτηριστικές είναι εικόνες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ από τα Αδανά, όπου βρίσκεται ο ανταποκριτής Μανώλης Κωστίδης, και δείχνουν τον κόσμο να κλαίει για τους δικούς τους ανθρώπους πάνω από αριθμημένους τάφους.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, μέχρι στιγμής επίσημα ο αριθμός των νεκρών είναι 29.000. Εκτιμά ωστόσο ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερα τα νούμερα που θα ανακοινωθούν μετά από 15-20 ημέρες.

Σημείωσε δε ότι, όπως έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, οι προσπάθειες εντοπισμού από τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης θα συνεχιστούν για τις επόμενες δέκα ημέρες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΣΚΑΪ

 

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom