Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021
Αρχική Κρήτη Σεισμός – Κρήτη: Σείεται η γη μετά τα 4,3 Ρίχτερ – Οι...

Σεισμός – Κρήτη: Σείεται η γη μετά τα 4,3 Ρίχτερ – Οι διαπιστώσεις του Ευθύμιου Λέκκα

O σεισμός των 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητός στην Κρήτη και προκάλεσε ανησυχία. Συνεχίζονται οι δονήσεις από την ίδια περιοχή…

Τρεις ακόμα σεισμικές δονήσεις των οποίων η ένταση δεν ξεπέρασε τα 2,3 Ρίχτερ, καταγράφηκαν μετά τον σεισμό εντάσεως 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις τέσσερις τα ξημερώματα με επίκεντρο 29 χλμ νοτιοανατολικά του Ηρακλείου, που έγινε αισθητός στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών είχαν κοντινό επίκεντρο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές, πλην όμως η επιφανειακή σεισμική δόνηση ανησύχησε τα ξημερώματα όσους την αντιλήφθηκαν.

Η τοποθέτηση του Λέκκα

Καθησυχαστικός παρουσιάστηκε ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας σχετικά με τους τρεις σεισμούς που σημειώθηκαν πρόσφατα σε Αίγιο, Τύρναβο και Κρήτη. «Οι σεισμοί αυτοί δεν δείχνουν γενική εξέγερση του ελληνικού χώρου. Είναι τελείως διαφορετική άποψη από πλευράς σεισμοτεκτονικές, συνεπώς δεν μας κάνουν να ανησυχούμε» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Λέλλα ο σεισμός στον Τύρναβο εντάσσεται στην σεισμική ακολουθία της 3ης Μαρτίου που είχε σημειωθεί στην περιοχή. «Προς στιγμή μας ανησύχησε ο σεισμός στο Αίγιο, αλλά όταν είδαμε ότι ήταν σε βάθος 27 χιλιομέτρων απορρίψαμε τους φόβους.

Σε αυτό το βάθος οι σεισμοί δεν έχουν συνέχεια. Ήταν ο κύριος σεισμός. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας ούτε για την περιοχή του Αιγίου ούτε για την περιοχή της Αθήνας» τόνισε, κάνοντας λόγο ότι δεν υπάρχει ανησυχία ούτε για τον σεισμό στην Κρήτη.

Πηγή: newsit.gr

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom