Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήBusinessΣε νέο ιδιοκτήτη περνά η SILK OIL με πάνω από 400 πρατήρια...

Σε νέο ιδιοκτήτη περνά η SILK OIL με πάνω από 400 πρατήρια καυσίμων στην Ελλάδα

Η εταιρεία Petrolina με έδρα την Κύπρο, με ανακοίνωση της έκανε γνωστό ότι μια νέα θυγατρική της εταιρεία εξαγόρασε το σύνολο της ελληνικής ανώνυμης εταιρείας SILK OIL και ξεκινάει τις δραστηριότητες της στην Ελλάδα

Η γνωστή σε όλους εταιρεία πετρελαιοειδών SILK OIL που ξεκίνησε τις δραστηριότητες της το 1988 έχει έδρα τη Ρόδο. Η SILK OIL διαθέτει τετρακόσια δεκατέσσερα (414) σημεία πώλησης υγρών καυσίμων σε όλη την Ελλάδα.  ατέχει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις αποθήκευσης υγρών καυσίμων στην Κρήτη και στη Σάμο, για χρήση προϊόντων πετρελαιοειδών και υγραερίου και διατηρεί τέσσερα (4) υποκαταστήματα σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Σάμο, μέσω των οποίων προμηθεύει με υγρά καύσιμα όλη την ελληνική επικράτεια. Στις εγκαταστάσεις της (Κρήτη και Σάμο) αποθηκεύει καύσιμα για την εξυπηρέτηση του δικού της δικτύου πελατών, καθώς επίσης και καύσιμα άλλων πετρελαϊκών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων και αεροπορικών καυσίμων.

Επίσης, προμηθεύει κατ’ αποκλειστικότητα πρατήρια καυσίμων που φέρουν το σήμα της, καθώς και ανεξάρτητα πρατήρια, διανομείς πετρελαίου θέρμανσης, βιομηχανικούς πελάτες και πελάτες ναυτιλίας, που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο.

Ποιος είναι ο όμιλος Petrolina

Petrolina SILK OIL

Ο όμιλος Petrolina είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο αξιών Κύπρου, ελεγχόμενος μετοχικά από την οικογένεια Λευκαρίτη. Στο τέλος του 2019 διέθετε 95 πρατήρια στην Κύπρο (τα 29 σε ιδιόκτητη γη), σημειώνοντας κύκλο εργασιών 323 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 4,1 εκατ. ευρώ. Στο τέλος του 2019 τα ίδια κεφάλαια του ομίλου ανέρχονταν σε 144 εκατ. ευρώ. Στο χρηματιστήριο Κύπρου διαπραγματεύεται με χρηματιστηριακή αξία 91 εκατ. ευρώ.

Το νέο επενδυτικό σχήμα έχει στόχο την αναβάθμιση του υπάρχοντος δικτύου πρατηρίων που φέρουν το σήμα της εταιρείας SILK OIL, την επίτευξη νέων συνεργασιών στο χώρο των πρατηρίων και της βιομηχανικής πελατείας και την επέκταση στον εφοδιασμό πλοίων με πετρέλαιο ναυτιλίας.

Η εξαγορά της SILK OIL από τον Όμιλο Petrolina εκτιμάται ότι θα οδηγήσει όχι μόνο στην εδραίωση της εταιρείας στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στην ανόρθωση και εξέλιξη της, λόγω της πολυετούς πείρας της στον τομέα πετρελαιοειδών και της εισροής κεφαλαίων στην SILK OIL από το εξωτερικό, γεγονός που θα συμβάλλει περαιτέρω και στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom