Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΣε εξέλιξη η κατάληψη του Δημαρχείου Χανίων από τους υποστηρικτές της κατάληψης...

Σε εξέλιξη η κατάληψη του Δημαρχείου Χανίων από τους υποστηρικτές της κατάληψης της Rosa Nera

Σε εξέλιξη είναι η κατάληψη του Δημαρχείου Χανίων από τους υποστηρικτές της κατάληψης της Rosa Nera. ενώ άγνωστο παραμένει το πόσο θα διαρκέσει. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος σε εργαζόμενους του Δημαρχείου, ενώ ακόμη και όταν ο Δήμαρχος προσπάθησε να εισέλθει στο κτίριο, δεν του επετράπη η είσοδος.

 

Το κείμενο από τους αλληλέγγυους της κατάληψης στο Δημαρχείο Χανίων:

“Σήμερα 10/9 το πρωί , καταλάβαμε το Δημαρχείο Χανίων, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε  έναν κοινό τόπο αγώνα , ενάντια στην αρπαγή του λόφου Καστέλι απο την εταιρεία Belvedere μέσω της συνεργασίας της με δημαγωγικούς και κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης και της δημοτικής αρχής Χανίων.

Η υποκρισία που τρία χρόνια τώρα δείχνουν οι τοπικοί άρχοντες στην επέκταση της εμπορευματοποίησης των ελάχιστων δημόσιων χώρων, είναι εμφανής στον καθένα/καθεμιά στην πόλη. Η κατάληψη Rosa Nera ήταν η μόνη που διασφάλιζε την ελεύθερη πρόσβαση σ’ένα απ’τα ωραιότερα σημεία της πόλης. Ελεύθερο parking το πρωί, βόλτα και θέα χωρίς να πληρώνεις.

Αυτή η δημοτική αρχή που “κόπτεται” τώρα να βγάλει λογύδρια για το δημόσιο χώρο, είναι η ίδια δημοτική αρχή που έχει κάνει τις πλατείες και τα σοκάκια της πόλης εμποροπανήγυρη προς όφελος των αφεντικών (μικρών και μεγαλύτερων).

Αυτά τα αφεντικά εκτός απ’το δημόσιο χώρο που καπαρώνουν για τα κέρδη τους και τα ψίχουλα που πληρώνουν τους εργάτες/τριες στον τουρισμό, δεν τηρούν καν τα όρια των τραπεζοκαθισμάτων τους, που νόμιμα τους παραχωρεί ο δήμος.

Οι μπάτσοι κάνουν τα στραβά μάτια σ’αυτές τις παρανομίες, όπως και στις παρανομίες της ίδιας της πρυτανικής αρχής που με την ανάλογη διαπλοκή – απλά και μόνο επειδή πήραν πρυτανική καρέκλα ορισμένοι – δίνει το κάστρο της πόλης για να γίνει ξενοδοχείο.

Πόσο μεγαλύτερο σκάνδαλο απ’το ότι ο ξενοδόχος Β. Διγαλάκης πρώην πρύτανης και νύν υφυπουργός παιδείας, διατηρεί την προεδρία στην εταιρεία αξιοποίησης περιουσίας του πολυτεχνείου Κρήτης ; Τι άλλο να περιμένουμε απο δημαγωγούς – μέτριους μάλιστα – που οι ίδιοι είναι εργολάβοι και δημοτικοί σύμβουλοι ;

Ο μόνος λόγος που τώρα χύνουν δάκρυα για το λόφο, είναι οι 2000 άνθρωποι που πορεύτηκαν στις 5/9 στην πορεία αλληλεγγύης στη Rosa Nera. Μίζες, αστυνομοκρατία, ξενοδοχεία, αυτά είναι της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία Ο αγώνας συνεχίζεται…Το Σάββατο 12/9 και ώρα 12 το μεσημέρι όλοι στην Πλατεία Αγοράς”.

Δείτε επίσης: Δημοψήφισμα πρότεινε ο Μύρωνας Γιακουμογιαννάκης για το κτίριο της Μεραρχίας: “Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα-Ο λόγος στους δημότες”

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom