Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΣε διακοινοβουλευτική τηλεδιάσκεψη για την ψηφιακή τεχνολογία ο Βασίλης Διγαλάκης 

Σε διακοινοβουλευτική τηλεδιάσκεψη για την ψηφιακή τεχνολογία ο Βασίλης Διγαλάκης 

Τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Βασίλης Διγαλάκης, μαζί με το μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Μακάριο Λαζαρίδη, στη διακοινοβουλευτική τηλεδιάσκεψη για την ψηφιακή τεχνολογία και το διάστημα, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Μαρτίου, στο πλαίσιο της Γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε..

Στην έναρξη της τοποθέτησής του στην ενότητα με θέμα: «Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τις ευρωπαϊκές ψηφιακές πολιτιστικές βιομηχανίες;», ο κ. Διγαλάκης εξέφρασε την αλληλεγγύη της Ελλάδας προς τον ουκρανικό λαό και ενημέρωσε, ότι η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως όλες τις δράσεις που έχουν αναληφθεί και αποστέλλει ανθρωπιστικό και αμυντικό υλικό στην Ουκρανία. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας για τη στήριξη της πολιτιστικής βιομηχανίας, την προστασία των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας και τη στήριξη του οπτικοακουστικού τομέα.

Σημείωσε ακόμη, ότι η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε μια σειρά βραχυπρόθεσμων μέτρων για τη στήριξη του τομέα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, που περιλάμβαναν δέσμη στήριξης ύψους μισού δισεκατομμυρίου ευρώ για τον πολιτιστικό και τον δημιουργικό τομέα, καθώς και τη δημιουργία μητρώου επαγγελματιών του πολιτισμού για τη στήριξη των καλλιτεχνών. Παράλληλα, όπως τόνισε, αναπτύχθηκε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική εξασφαλίζοντας 25 εκατ. ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ για τη μεταρρύθμιση του συστήματος απασχόλησης και κοινωνικής ασφάλισης του πολιτιστικού τομέα στην Ελλάδα.

Ο κ. Διγαλάκης τέλος επεσήμανε ότι σημαντικά βήματα έχουν γίνει και στον οπτικοακουστικό τομέα, όπως η υποστήριξη της οπτικοακουστικής επιχειρηματικότητας, η δημιουργία μιας νέας Εθνικής Σχολής Κινηματογράφου, η παροχή κινήτρων έκπτωσης και προσπάθεια για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom