Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΣχολεία: Χωρίς τεστ η επιστροφή, πότε είναι υποχρεωτική η μάσκα

Σχολεία: Χωρίς τεστ η επιστροφή, πότε είναι υποχρεωτική η μάσκα

Χωρίς μάσκες και τεστ θα επιστρέψουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στα σχολεία- Ωστόσο, σε μια περίπτωση, η χρήση της προστατευτικής μάσκας για τον κορονοϊό θα γίνεται υποχρεωτική

Η κυβέρνηση έκανε δεκτή την ομόφωνη εισήγηση για τα σχολεία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, θα γίνει με προαιρετική χρήση της προστατευτικής μάσκας για τον κορονοϊό, αλλά υπάρχει μια συνθήκη όπου η μάσκα θα είναι υποχρεωτική! Ποια είναι αυτή; Θα είναι υποχρεωτική σε περίπτωση θετικού κρούσματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας, εφόσον εντοπιστεί θετικό κρούσμα, τότε εφαρμόζονται τα μέτρα απομόνωσης που ισχύουν για τον γενικό πληθυσμό.

Δηλαδή, θα πρέπει το θετικό κρούσμα να παραμένει σε απομόνωση επί πέντε ημέρες τουλάχιστον και να αποφεύγει επαφή με άλλα άτομα.

Μετά την πάροδο πέντε ημερών απομόνωσης και εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών, θα γίνεται διακοπή απομόνωσης.

Ωστόσο, η επιστροφή στο σχολείο θα γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

Ως γενική οδηγία, όταν ένα παιδί εμφανίσει συμπτώματα παραμένει σπίτι (όπως ισχύει με κάθε περίπτωση ίωσης ή λοίμωξης).

Συστήνεται επίσης η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση συμπτωμάτων.

Επιπλέον, η επιτροπή αποφάσισε να συνεχιστεί η τήρηση της υγιεινής των χεριών και να υπάρχει επαρκής αερισμός των χώρων, σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες.

Τα υγειονομικά μέτρα θα επανεξεταστούν σε περίπτωση αλλαγής των επιδημιολογικών δεδομένων.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom