Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021
7.6 C
Crete
Αρχική Πολιτική Σακελλαροπούλου: Ας μη συμφιλιωθούμε, μη συνηθίσουμε την απώλεια

Σακελλαροπούλου: Ας μη συμφιλιωθούμε, μη συνηθίσουμε την απώλεια

Με ένα συγκλονιστικό κείμενο στη σελίδα της στο Facebook, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στέλνει το δικό της, διπλό μήνυμα. Να μην ξεχνάμε τους ανθρώπους που χάνονται από τον κορονοϊό. Να μη συνηθίσουμε την απώλεια. Να προσέχουμε…

Μέσα σε σχεδόν 300 λέξεις, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ραγίζει καρδιές με τα λόγια της. Και ειδικά με τις λέξεις στον επίλογο της ανάρτησης. «Ας μη συμφιλιωθούμε με την απώλεια. Ας μη τη συνηθίσουμε. Ας μην ξεχάσουμε όσους έφυγαν, έστω κι αν η ανάμνησή τους εξουθενώνει την ηθική μας αντοχή. Αθέατοι πια, αλλά ονομασμένοι, οι νεκροί μας γίνονται φιλικοί, παρηγορητικές σκιές στη δύσκολη καθημερινότητά μας», γράφει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας γράφει για τους «ανθρώπους που «πεθαίνουν καθημερινά μόνοι στις εντατικές, χωρίς κάποιο αγαπημένο πρόσωπο να τους κρατάει το χέρι, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να αποχαιρετίσουν τους οικείους τους». Όμως, τονίζει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου «δεν είναι «ξένοι νεκροί», απλοί αριθμοί σε μιαν αδιάφορη στατιστική. Έχουν όνομα και πρόσωπο. Είναι πατέρες, μητέρες, αδέλφια, φίλοι. Όταν τους θυμόμαστε, όταν τους μνημονεύουμε, τους ξαναφέρνουμε ανάμεσά μας. Όταν τους ονομάζουμε, δεν τους αφήνουμε να νεκρωθούν οριστικά».

Με αναφορά στους New York Times που συχνά δημοσιεύουν κατάλογο με νεκρούς και συνοδεύουν τα ονόματά τους με δυο λέξεις που τους χαρακτηρίζουν. Έτσι και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θυμάται «τον πρώτο μας νεκρό, τον εκπαιδευτικό Μανώλη Αγιομυργιαννάκη. Τον πρωτοπόρο ορειβάτη, αναρριχητή, εκπαιδευτή Μιχάλη Τσουκιά. Την 37χρονη βοηθό ακτινολόγου Ευαγγελία Γαζέπη που εργαζόταν στο Νοσοκομείο της Νάουσας. Τον 39χρονο ντι τζέι Δημήτρη Μπέλλο. Αλλά υπάρχουν χιλιάδες ακόμη. Και πλάι σ’ αυτούς οι λαβωμένες τους οικογένειες που δεν ξέρουν πώς να πενθήσουν τον «απόντα θάνατο» των αγαπημένων τους».

Ακολουθήστε μας

16,985ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
61,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Μην χάσετε

Newsroom