Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΡούλα Πισπιρίγκου: Νέα στοιχεία για το υπόμνημα – «Δύσκολα μπορεί να αντέξει...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέα στοιχεία για το υπόμνημα – «Δύσκολα μπορεί να αντέξει άνθρωπος αυτό που έχει συμβεί»

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατέθεσε το υπόμνημα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας και πλέον περιμένει να μάθει να θα κληθεί να αντιμετωπίσει και νέες κατηγορίες…

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατέθεσε τις απόψεις της, μέσα από ένα υπόμνημα 17 σελίδων. Η 33χρονη αρνείται τα πάντα για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας και κάνει λόγο για μια τεράστια αδικία. Ο δικηγόρος που την εκπροσωπεί, εξηγεί την υπερασπιστική γραμμή της και εξαπολύει νέα επίθεση στον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων. Μέσα στις επόμενες μέρες, η 33χρονη αναμένεται να μάθει αν θα της απαγγελθούν νέες κατηγορίες.

Στον ΑΝΤ1 μίλησε το πρωί ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, σχετικά με το υπόμνημα που κατέθεσε την Τετάρτη η πελάτισσα του, ως μόνη ύποπτη για τους θανάτους των μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας. Η προφυλακισμένη για την δολοφονία της Τζωρτζίνας, όπως μετέφερε ο Όθωνας Παπαδόπουλος, επανέλαβε στην κατάθεση της πως δεν έχει καμία εμπλοκή στους θανάτους των παιδιών της και ούτε ως σκέψη θα μπορούσε να υπάρχει ότι θα κάνει κακό στα ίδια τα παιδιά της.

Ερωτηθείς για τα σημάδια στα πρόσωπα της Μαλένας και της Ίριδας, που προκύπτουν από φωτογραφίες που έχουν διακινηθεί και σε ΜΜΕ, αλλά και από μαρτυρίες που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως αυτά δεν έχουν προκληθεί πριν από τον θάνατο των παιδιών και σχετίζονται με τον τρόπο που έφυγαν από την ζωή, αλλά είναι περιθανάτια (σημ: έγιναν δηλαδή κατά την προσπάθεια ανάνηψης των παιδιών) ή μεταθανάτια (σημ: έγιναν δηλαδή κατά την διαδικασία νεκροψίας – νεκροτομής των σορών της Μαλένας και της Ίριδας)

«Το ζήτημα δεν είναι πως η κ. Πισπιρίγκου υποστηρίζει ότι τα σημάδια στα πρόσωπα των παιδιών έγιναν αφού είχαν πεθάνει, αλλά ότι την άποψη αυτή την λένε οι δύο ιατροδικαστές που ασχολήθηκαν με τις δύο περιπτώσεις από την αρχή, την ίδια άποψη έχουν οι γιατροί και νοσηλευτές στην μία περίπτωση που το παιδί ήταν στο νοσοκομείο, την ίδια άποψη έχουν ο γιατρός και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που πήρε το δεύτερο παιδί που πέθανε στο σπίτι», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο συνήγορος της προφυλακισμένης ως παιδοκτόνου, έκανε λόγο για λανθασμένο πόρισμα των κ. Καρακούκη και Καλόγρηα, που έγινε σε δεύτερο χρόνο και ενώ είχε ξεσπάσει σάλος αναφορικά με τα αίτια θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου. Όπως είπε «έχουμε ένα δεύτερο πόρισμα που έχει αντίθετο συμπέρασμα από όλες τις μαρτυρίες και από εκεί αρχίζουν όλα. Είναι προφανώς λανθασμένη η άποψη αυτή.

Σχετικά με την ψυχολογική κατάσταση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως «ο εγκλεισμός στην φυλακή δίνει πολύ χρόνο για σκέψη. Δεν μπορεί να τα αντέξει ένας άνθρωπος όλα αυτά που της έχουν συμβεί. Αυτό το απολογητικό υπόμνημα της είναι και μια «εξομολόγηση». Είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και από τον τρόπο προβολής του θέματος από τα μέσα ενημέρωσης. Λέει συχνά ότι προσπαθούν να της φορτώσουν τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών. Είδε ένα ψυχογράφημα της από την ψυχολόγο που της προκάλεσε έκπληξη. Θεωρεί ότι αδικείται από τον τρόπο που παρουσιάζεται η ίδια και η υπόθεση της».

Ακολούθως, ο Όθωνας Παπαδόπουλος επιτέθηκε για ακόμη μια φορά στον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως «Ο κ. Λέων έχει ήδη διατυπώσει άποψη και μάλιστα με απόλυτο τρόπο, παρότι δεν εμπλέκεται στην υπόθεση ως διορισμένος από την μία ή την άλλη πλευρά. Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε τις απόψεις και των υπολοίπων ειδικών». Ως «τρίτος άνθρωπος» (ενν. μη διορισμένος και έχων άμεση σχέση με την υπόθεση), θα πρέπει να έχει μια ψυχρή και ουδέτερη στάση, μια αμερόληπτη στάση. Αυτό δεν το βλέπουμε από έναν επιστήμονα, ο οποίος συμμετέχει καθημερινά σε 6-8 εκπομπές σε τηλεοπτικούς σταθμούς, σε ορισμένες και διαδοχικά…».

Πηγή: newsit.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom