Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΡούλα Πισπιρίγκου: Γρηγόρης Λέων και Εβίτα Βαρελά κάνουν την αποτίμηση – Ποια...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Γρηγόρης Λέων και Εβίτα Βαρελά κάνουν την αποτίμηση – Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία

Η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει πως είναι αθώα και πως δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή στους θανάτους των παιδιών της. Τι είπε ο Γρηγόρης Λέων και η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά…

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατέθεσε το υπόμνημα για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της και αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στους θανάτους τους. Η 33χρονη προσπαθεί να αντικρούσει τα επιστημονικά δεδομένα που έδειξαν ότι τα δύο κορίτσια δολοφονήθηκαν και αυτό δεν είναι απλό. Όπως είπαν τόσο ο Γρηγόρης Λέων όσο και η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά, η 33χρονη δυσκολεύεται να βρει ιατροδικαστική γνωμοδότηση, που να στηρίζει τους ισχυρισμούς της.

«Αρνείται κατηγορηματικά την τέλεση οποιασδήποτε πράξης, που θα μπορούσε να στραφεί ενάντια στα ίδια της τα παιδιά», δήλωσε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου λίγο μετά την κατάθεση του έγγραφου υπομνήματος της εντολέως του. Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις, μιλήσαν στο Mega, η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά και ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.

«Μία υπεράσπιση για να μπορέσει να ανατρέψει ένα επιστημονικό δεδομένο, θα πρέπει να παρουσιάσει αντίστοιχα ένα άλλο επιστημονικό στοιχείο» είπε ο ιατροδικαστής ερωτώμενος για την υπερασπιστική γραμμή που έχει χαράξει η Ρούλα Πισπιρίγκου. Συνέχισε, δηλώνοντας πως ο ίδιος εκτιμά πως δεν υπάρχει στο υπόμνημα της κατηγορουμένης ιατροδικαστική γνωμοδότηση.

«Όσο η υπεράσπιση δεν καταφέρνει να βρει έναν τεχνικό σύμβουλο να συντάξει ένα διαφορετικό πόρισμα, προσπαθεί να αναδείξει διαφορές μεταξύ των δύο πορισμάτων (Τσιόλα – Καρακούκη – Καλόγρηα)» τόνισε ο κ. Λέων. Σε ό,τι αφορά το διαδικαστικό κομμάτι της καταθέσεως, η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά ανέφερε πως είναι στην ευχέρεια του εισαγγελέα να καλέσει τη Ρούλα Πισπιρίγκου για επιπρόσθετη κατάθεση.

«Στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένουμε να δούμε εάν θα ασκηθεί ποινική δίωξη για περαιτέρω αδικήματα» προσέθεσε. Ερωτώμενη για το ενδεχόμενο καθυστέρησης διαλεύκανσης της υπόθεσης , η δικηγόρος είπε πως δεν έχει καθυστερήσει κανείς, καμία διαδικασία, αντιθέτως οι ιατροδικαστές διερεύνησαν εκ νέου την υπόθεση καταλήγοντας σε ορισμένα πορίσματα, που αναμένουμε να δούμε κατά πόσο είναι αξιόπιστα.

«Πρέπει να πω ότι συμφωνώ και εγώ, πως με αφορμή την υπόθεση αυτή, ίσως έχει αρχίσει μία καλύτερη διερεύνηση σε όλα τα επίπεδα και σε ορισμένες υποθέσεις που άπτονται ιατροδικαστικής και επιστημονικής άποψης» συμπλήρωσε.

Πηγή: newsit.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom