Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΡούλα Πισπιρίγκου: Έφτασε στα δικαστήρια για να απολογηθεί για τους θανάτους Μαλένας...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Έφτασε στα δικαστήρια για να απολογηθεί για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Λίγο πριν από τις 10:00 το πρωί της Τρίτης (25.10.2022) έφτασε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων η Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να απολογηθεί στην 35η τακτική ανακρίτρια για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου που από τον περασμένο Απρίλιο είναι προφυλακισμένη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, έρχεται ξανά αντιμέτωπη με τις δικαστικές αρχές για δύο προγενέστερα εγκλήματα που της καταλογίζονται, τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της.

Η μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, καλείται να απολογηθεί για τη δολοφονία της 3,5 ετών Μαλένας στις 13 Απριλίου 2019, ενώ είχε κάνει επιτυχή θεραπεία για «λεμφαδενίτιδα τραχήλου δεξιάς γνάθου» αλλά και για τη δολοφονία της μόλις έξι μηνών Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να ζητήσει πολυήμερη προθεσμία ώστε ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας να μελετήσει όλα τα στοιχεία του φακέλου και να προετοιμάσει την απολογία της.

Πληθώρα στοιχείων που έχουν συλλέξει οι αρχές φέρνει την 34χρονη ως την μοναδική υπαίτια για τις δολοφονίες των δύο κοριτσιών. Η μητέρα, σύμφωνα με όσα της αποδίδονται, φαίνεται να λειτουργούσε με ένα συγκεκριμένο τρόπο, ένα modus opernadi που ως σκοπό είχε να τερματιστεί η ζωή των παιδιών.

Στη δικογραφία για την ανθρωποκτονία κατά συρροή που καλείται να αντικρούσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η Μαλένα φαίνεται να περιγράφεται ως “ένα παιδί κοινωνικό και πρόσχαρο” που “έφυγε εντελώς ξαφνικά” ενώ είχε ξεπεράσει το πρόβλημα της λευχαιμίας και είχε ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει την χημειοθεραπεία χωρίς να εντοπιστεί άλλο ζήτημα υγείας.

Όσον αφορά το μικρότερο παιδί της οικογένειας Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη, την Ίριδα που πέθανε στο δωμάτιο που κοιμόταν μαζί με την Τζωρτζίνα, η εκτίμηση των δικαστικών αρχών περί εγκληματικής ενέργειας της μητέρας βασίζονται κυρίως στα σημάδια αίματος στο στόμα της. Και σε αυτήν την, κατά τις αρχές, δολοφονία, η μητέρα φαίνεται να καθυστέρησε να ειδοποιήσει τις ιατρικές υπηρεσίες, γεγονός που προκύπτει από την νεκρική ακαμψία που είχε επέλθει όταν πήγαν στο σπίτι της οικογένειας.

Παράλληλα, από μέρα σε μέρα αναμένεται ο προσδιορισμός της δίκης της για την κατηγορία της δολοφονίας της μικρής Τζωρτζίνας.

Πηγή: newsit.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom