Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021
Αρχική Κρήτη Ρωσικό ιστιοφόρο στο Μαράθι

Ρωσικό ιστιοφόρο στο Μαράθι

- Advertisement -

Με πρώτο σταθμό την Κρήτη και τα Χανιά το ιστιοφόρο “Slavyanka” ξεκίνησε το ταξίδι του για να ενώσει τους ωκεανούς που ακολούθησαν κατά τη διάρκεια των αιώνων οι Ρώσοι ναύτες.
Το σκάφος αποτελεί ένα πρότζεκτ της “Rosmorport” (εταιρείας που ανήκει στις Ομοσπονδιακές αρχές της Ρωσίας), του κρατικού ναυτικού πανεπιστημίου ναύαρχος G.I. Nevelskoy και είναι υπό την αιγίδα του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής στον κόλπο του Μαραθίου, ενώ νωρίτερα παρέμεινε για τρεις ημέρες στον κόλπο της Κισάμου.
Το μήκους 32 μέτρων σκάφος σκάφος προετοιμάστηκε πλήρως από την Rosmosport προκειμένου να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι 15.000 ναυτικών μιλίων. Ξεκίνησε στις 7 Δεκεμβρίου από τη Μαρμαρίδα της Τουρκίας, αυτές τις ημέρες είναι στην Κρήτη μέχρις ότου το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και αφού περάσει όλη τη Μεσόγειο και το Γιβραλτάρ θα ανοιχτεί στον Ατλαντικό Ωκεανό. Στη συνέχεια θα κάνει τον διάπλου του Ατλαντικού Ωκεανού και θα καταλήξει στο λιμάνι La Guaira στη Βενεζουέλα. Έπειτα θα περάσει τη διώρυγα του Παναμά θα κάνει τον διάπλου του Ειρηνικού με σταθμού της Χάβαη και την Αkita της Ιαπωνίας και θα αναμένεται να φτάσει στην ανατολική ακτή της Ρωσίας στο Βλαδιβοστοκ τον Απρίλη του 2021.
Το όλο project έχει το όνομα “Από τις διαδρομές των Ρώσων ναυτικών σε δύο ωκεανούς” και έχει ως στόχο σύμφωνα με την Rosmosport να θυμήσει τις διαδρομές των Ρώσων ναυτικών ανά τους αιώνες και να συμβάλλει στη ναυτική εκπαίδευση. Το πλήρωμα του σκάφους είναι έμπειροι νώσοι ιστιοπλόοι που θα αποτελέσουν το διδακτικό προσωπικό της δράσης “Σχολείο της ιστιοπλοίας” που θα ξεκινήσει στην περιοχή του Βλαδιβοστόκ και στην οποία θα συμμετέχει το Slavyanka και άλλα δύο ιστιοφόρα.

Πηγή: haniotika-nea.gr

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -