Τετάρτη, Απρ 21, 2021
Αρχική Κόσμος Ρωσία: Εργαζόμενοι υιοθέτησαν δύο πολικά αρκουδάκια

Ρωσία: Εργαζόμενοι υιοθέτησαν δύο πολικά αρκουδάκια

- Advertisement -

Εργαζόμενοι στο Safari-Park Gelendzhik στη Ρωσία μεγαλώνουν δυο πολικά αρκουδάκια που εγκαταλείφθηκαν από τη μητέρα τους.

Πριν από τρεις μήνες, η πολική αρκούδα Commander Sedov με το ταίρι της Serezhka έγινα γονείς ωστόσο η μητέρα  αρνήθηκε να ταΐσει τα μικρά αρκουδάκια.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια διευθύντρια του πάρκου, Elena Milovidova, οι νεαρές μητέρες απορρίπτουν συχνά τους απογόνους τους, τόσο στην άγρια φύση όσο και στην αιχμαλωσία.

«Στους ζωολογικούς κήπους, κάθε μικρό είναι θησαυρός. Και φυσικά, είμαστε υπεύθυνοι για το καθένα τους. Οι πολικές αρκούδες γεννούν τακτικά στους ζωολογικούς κήπους, ωστόσο το να κρατήσουν τα μωρά τους δεν έχει πάντα επιτυχία, επειδή οι μητέρες δεν συμφωνούν πάντα να τα ταΐσουν», σημείωσε.

Τα αρκουδάκια δεν έχουν ακόμη ονόματα. Στα social media του πάρκου, οι χρήστες μπορούν να συμμετέχουν σε ένα διαγωνισμό για να επιλέξουν ονόματα για τα μικρά.

Για να κοινωνικοποιηθούν σωστά, τα δυο πολικά αρκουδάκια θα μεγαλώσουν μαζί.

Και τα δύο θα παραμείνουν στο πάρκο, καθώς δεν θα είναι σε θέση να ζήσουν ανεξάρτητα στη φύση επειδή μεγαλώνουν σε αιχμαλωσία και βρίσκονται σε στενή επαφή με ανθρώπους.

 

Δείτε το βίντεο:

 

00:00
-02:57

Πηγή: lifo.gr

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -