Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021
ΑρχικήΚοινωνίαΡιζότο στο φούρνο με μπέικον

Ριζότο στο φούρνο με μπέικον

Υλικά
250 γρ. καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
25 γρ. βούτυρο
300 γρ. ρύζι για ριζότο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί (προαιρετικά)
150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
700 ml ζεστό ζωμό κοτόπουλου (από έναν κύβο)
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Σοτάρετε το μπέικον σε πυρίμαχο σκεύος για 3- 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
Βήμα 3
Προσθέστε το κρεμμύδι και το βούτυρο και μαγειρέψτε για 3- 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 4
Ρίξτε το ρύζι και ανακατέψτε καλά μέχρι να επικαλυφθεί.
Βήμα 5
Ρίξτε το κρασί, αν το χρησιμοποιήσετε, και μαγειρέψτε για 2 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι.
Βήμα 6
Προσθέστε τα ντοματίνια και το ζεστό ζωμό κοτόπουλου και ανακατέψτε γρήγορα το ρύζι.
Βήμα 7
Σκεπάστε με το καπάκι και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 18 λεπτά.
Βήμα 8
Ανακατέψτε την περισσότερη παρμεζάνα και σερβίρετε πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom