Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΡέθυμνο: Ξεκινούν εργασίες βελτίωσης δικτύου ομβρίων και ασφαλτόστρωσης στον Αδελιανό Κάμπο

Ρέθυμνο: Ξεκινούν εργασίες βελτίωσης δικτύου ομβρίων και ασφαλτόστρωσης στον Αδελιανό Κάμπο

Τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΒΟΑΚ ΡΕΘΥΜΝΟ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ» υπέγραψε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης με την ανάδοχο εργολάβο.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 280.000 €, που θα εκτελεστεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης (ΣΑΕΠ) και με το οποίο θα πραγματοποιηθούν σημειακές παρεμβάσεις – βελτιώσεις στο υφιστάμενο δίκτυο ομβρίων, το οποίο υφίσταται κάτω από το νότιο πεζοδρόμιο σε τμήμα του ΒΟΑΚ στον Αδελιανό Κάμπο, στο τμήμα που περιλαμβάνεται μεταξύ του ρέματος Ξηροκάμαρου μέχρι και το ξενοδοχείο JoAn.

Η παρέμβαση κρίθηκε αναγκαία αφού όπως διαπιστώθηκε ο υφιστάμενος αγωγός δεν κατάφερε να αποχετεύσει το σύνολο των ομβρίων υδάτων κατά την περίοδο των πλημμυρών του Φεβρουαρίου 2019.

Σύμφωνα λοιπόν με την υπογραφείσα σύμβαση, θα δημιουργηθούν – ενεργοποιηθούν σε δύο – τρία σημεία οι απαραίτητες κατασκευές προκειμένου να παροχετεύονται τα όμβρια τους προς τη θάλασσα.

Στη συνέχεια θα ανακατασκευαστεί το πεζοδρόμιο με βιομηχανικό δάπεδο καθώς επίσης θα κατασκευαστούν και εγκαταστάσεις υποδομών για τον ηλεκτροφωτισμό.

Μετά το πέρας των προαναφερόμενων εργασιών, η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης θα εκτελέσει το έργο ασφαλτόστρωσης του οδοστρώματος.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom