Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΡέθυμνο: Κάμπιες πολιορκούν ένα ολόκληρο χωριό για μήνες – Δείτε την κατάσταση...

Ρέθυμνο: Κάμπιες πολιορκούν ένα ολόκληρο χωριό για μήνες – Δείτε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί

Οι κάμπιες έχουν φτάσει στις αυλές σπιτιών του χωριού στο Ρέθυμνο και οι κάτοικοι στους Κούμους εμφανίζονται απελπισμένοι. «Πρώτη φορά ζούμε κάτι τέτοιο και οι αρμόδιοι αδιαφορούν»…

Σε κατάσταση «πολιορκίας» βρίσκεται ένα ολόκληρο χωριό στο Ρέθυμνο της Κρήτης, με τους κατοίκους να μην μπορούν πλέον μόνοι τους να αντιμετωπίσουν τις κάμπιες και να ζητούν την άμεση παρέμβαση της πολιτείας.

Μία απίστευτη οικολογική καταστροφή εξελίσσεται την τελευταία τριετία στους Κούμους Ρεθύμνου, στην Κρήτη, καθώς κάμπιες έχουν θέσει σε «πολιορκία» το δάσος του χωριού, καταστρέφοντας αιωνόβια δένδρα, τα οποία μεταμορφώνονται σε νεκρή φύση.

Από τον περασμένο Απρίλιο, όμως, η κατάσταση φαίνεται να βρίσκεται εκτός ελέγχου, καθώς πέρα από τους δρύες και τα πρινάρια, οι κάμπιες «επιτέθηκαν» σε ελαιόδενδρα, αλλά ακόμα και στα ζώα των κατοίκων και συνεχίζοντας την καταστροφική τους πορεία φτάνουν στις αυλές των σπιτιών, απειλώντας και τη δημόσια υγεία.

Ειδικότερα, εκατομμύρια κάμπιες – που πολλαπλασιάζονται με ταχύτητα – όταν πλέον εξαφανίσουν κάθε ίχνος φυλλώματος, πέφτουν στη γη σχηματίζοντας «μαύρο χαλί». Το πρόβλημα, λένε οι κάτοικοι στο neakriti.gr, είναι γνωστό στις υπηρεσίες, οι οποίες δεν κάνουν απολύτως τίποτα.

Οι κάμπιες απειλούν όμως και τους κατοίκους καθώς όσα μέτρα και να πάρουν πάντα ορισμένες θα προσγειωθούν πάνω τους, προκαλώντας αλλεργίες και τρόμο στα μικρά παιδιά.

Πηγή: newsit.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom