Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΠολιτικήΡαγδαίες εξελίξεις: Στην Αλβανία ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ, θα συναντηθεί με...

Ραγδαίες εξελίξεις: Στην Αλβανία ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ, θα συναντηθεί με Μπελέρη και Κοκαβέση

Στην Αλβανία για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του και τις συνθήκες κράτησής τους.

Στην Αλβανία μεταβαίνει κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβυς Θεοχάρης Λαλάκος, προκειμένου να συναντηθεί με τον δήμαρχο Χειμάρρας, Διονύση-Φρέντι Μπελέρη και τον Παντελή Κοκαβέση.

Ο Γενικός Γραμματέας, θα ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας τους και των συνθηκών κρατήσεώς τους, ενώ σε συνεννόηση με την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αλβανία θα εξετασθούν οι επόμενες ενέργειες χειρισμού της υπόθεσης.

Παράλληλα, η πρέσβυς της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση, έχει ήδη ζητήσει να συναντηθεί με τους ανωτέρω. Η ελληνίδα πρέσβυς βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις οικογένειες και τους δικηγόρους τους.

Ο Παντελής Κοκαβέσης, συνεργάτης του υποψηφίου δημάρχου Φρέντι Μπελέρη στην προεκλογική του εκστρατεία, έχει προφυακιστεί από το περασμένο Σάββατο 13/05.

«Αν δεν εκτονωθεί η κατάσταση όπως διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα θα ασκήσει κάθε μέσο που έχει στα χέρια της για να εμποδίσει την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας. Θα υπάρξουν συνέπειες όχι μόνο στις ελληνοαλβανικές σχέσεις αλλά και στην ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας προς την ΕΕ την οποία η Ελλάδα έχει στηρίξει. Η νίκη του κ. Μπελέρη στις εκλογές επιτείνει την πίεση στις αλβανικές αρχές για την απελευθέρωσή του», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.

Δύο ημέρες μετά τη νίκη στις δημοτικές εκλογές, ο Έλληνας ομογενής Διονύσης Φρέντι Μπελέρης παραμένει προφυλακισμένος με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων.

Προβληματισμένοι είναι πλέον οι ομογενείς της Χειμάρρας που περιμένουν την εξέλιξη της δικαστικής περιπέτειας του Φέρντι Μπελέρη, που παραμένει κρατούμενος στις φυλακές Τιράνων.

«Στο τέλος όλοι πρέπει να αποδεχτούν το εκλογικό αποτέλεσμα γιατί έχει γίνει με δημοκρατικό τρόπο και αποφάσισε ο λαός», σημειώνουν – εκφράζοντας την ελπίδα να αφεθεί αμεσά ελεύθερος προκειμένου να αναλάβει το αξίωμά του.

«Περιμένουμε με άγχος το πότε θα βγει από τη φυλακή ο Φρέντι ο Μπελέρης που τον έχουν πάρει».

Από την πλευρά του, ο πατέρας του Μπελέρη χαίρεται για τη νίκη του παιδιού του και, μιλώντας στο MEGA, ζητά την… αλήθεια: «Κάνω έκκληση στη δικαιοσύνη την αλβανική να το ψάξει. Ζητάω από τη δικαιοσύνη, μόνο και μόνο δικαιοσύνη, την αλήθεια»

Μάλιστα, μέχρι και σήμερα δεν έχει καταφέρει να μιλήσει με το παιδί του για να τον συγχαρεί.

«Δε μας επιτρέπει να επικοινωνήσουμε προς το παρόν. Η νύφη μου πήγε να τον δει, του πήγε τα ρούχα μέσω του δικηγόρου, αλλά δεν κατάφερε να τον δει».

Πηγή: dikaiologitika.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom