Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΨάχνουν εργατικό δυναμικό στο Ρέθυμνο αλλά δε βρίσκουν – Σκέψεις να φέρουν...

Ψάχνουν εργατικό δυναμικό στο Ρέθυμνο αλλά δε βρίσκουν – Σκέψεις να φέρουν από τρίτες χώρες

Η έλλειψη εργατικού δυναμικού, απασχολεί την τοπική αγορά και οικονομία στο Ρέθυμνο και κατ’ επέκταση τα μέλη του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.

Σε συνεδρίαση του οργάνου, μεταξύ άλλων συζητήθηκε διεξοδικά το μεγάλο πρόβλημα των αρρυθμιών όπως αναφέρει η διοίκηση, στην ισορροπία της τοπικής αγοράς εργασίας, «…αφού η έλλειψη εργατικού δυναμικού, αποτελεί τον μεγάλο «πονοκέφαλο» για τις επιχειρήσεις όλων των κλάδων της οικονομίας του Ρεθύμνου».

Η μετανάστευση στο εξωτερικό, η επιδότηση της ανεργίας και όχι της εργασίας, τα κάθε μορφής χορηγούμενα επιδόματα, οι περιορισμοί στη μετανάστευση από τρίτες χώρες, η έλλειψη, στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής κατάρτισης (ΔΙΕΚ) και τα Επαγγελματικά Λύκεια, ειδικοτήτων, με σύγχρονο περιεχόμενο κατάρτισης με ζήτηση στην αγορά αποτελούν μερικούς από τους παράγοντες της έλλειψης εργατικού δυναμικού.

Στην προσπάθεια εξομάλυνσης της κατάστασης, το Επιμελητήριο θα αποστείλει άμεσα στην Περιφέρεια Κρήτης: «… έκθεση εκτίμησης για τον ανώτατο αριθμό πολιτών τρίτων χωρών, ανά ειδικότητα, που εμπίπτουν στον τομέα αρμοδιότητάς του, οι οποίοι είναι αναγκαίο να εισέλθουν με σκοπό την εργασία στην Π. Ε. Ρεθύμνης κατά τα δύο επόμενα έτη».

Παράλληλα, η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει στο Ηράκλειο στις 24/10/2022, για το ίδιο θέμα, ευρεία σύσκεψη φορέων από όλο το νησί, στην οποία εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης θα συμμετάσχουν με στόχο την εξεύρεση λύσεων και την κατάθεση προτάσεων.

Πηγή: newsit.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom