Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΠρωτοβουλία Πολιτών Ενάντια στην Ξενοδοχοποίηση των Μνημείων στο Λόφο Καστέλι

Πρωτοβουλία Πολιτών Ενάντια στην Ξενοδοχοποίηση των Μνημείων στο Λόφο Καστέλι

Η Πρωτοβουλία ενάντια στη Ξενοδοχοποίηση των Μνημείων στον Λόφο Καστέλι  μετά τις πρόσφατες κυβερνητικές ανακοινώσεις για την λήψη νέων περιοριστικών μέτρων και την απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι υποχρεωμένη να αναβάλει την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι επί της οδού Κανεβάρο στο Λόφο Καστέλι.
Στόχος της συγκέντρωσης ήταν να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην επιχειρούμενη ξενοδοχοποίηση. Θα πρέπει ο δημόσιος χώρος, «το μπαλκόνι των Χανίων» να ελευθερωθεί άμεσα και να είναι προσιτός για κάθε πολίτη. Κάθε χρήση των κτιρίων προϋποθέτει τον δημόσιο χαρακτήρα τους και την απόλυτα ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη περιοχή των Μνημείων κάτι το οποίο δεν επιτυγχάνεται με τον απαράδεκτο τρόπο τοποθέτησης λαμαρίνων και την αστυνόμευση όχι μόνο των κτηρίων αλλά και της πλατείας.

Η Πρωτοβουλία θα συνεχίσει τις δράσεις της με την συλλογή υπογραφών σήμερα το απόγευμα στις 5.50 στην Πλατεία Αγοράς.

Ταυτόχρονα ενημερώνουμε τις Χανιώτισσσες και τους Χανιώτες ότι η ομάδα των νομικών της πόλης μας έχει σχεδόν ολοκληρώσει την γνωμάτευση της και σε συνεργασία με τους εκτός Χανίων εξειδικευμένους νομικούς συμβούλους θα πράξει τα δέοντα.
Οι ανοικτές συναντήσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 8 μ.μ διαμέσου ηλεκτρονικής αίθουσας, η διαδικτυακή διεύθυνση της οποίας θα ανακοινωθεί σύντομα.
Τα περιοριστικά μέτρα δεν θα αποτρέψουν τον προγραμματισμό  δράσεων και την λειτουργία και πλαισίωση των ομάδων εργασίας που έχουν συσταθεί. Αντιθέτως θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο.

Τα μνημεία και η ιστορία δεν εκποιούνται.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom