Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΠρόταση «Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά» για δημιουργία Δημοτικού Γηροκομείου και ΚΑΠΗ

Πρόταση «Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά» για δημιουργία Δημοτικού Γηροκομείου και ΚΑΠΗ

Πρόταση για τη δημιουργία Δημοτικού Γηροκομείου και Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) στον Δήμο Πλατανιά, δομές οι οποίες θα μπορούσαν να στεγαστούν στον ξενώνα «Δίκτυννα», στο Κολυμπάρι, καταθέτει δημόσια η «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά».

Το ζήτημα της χρήσης, για κοινωνικές ανάγκες, των δημοτικών – δημόσιων κτηρίων που παραμένουν αναξιοποίητα εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου έχει θέσει, κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά» Δημήτρης Ανθούσης.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά» επισημαίνει την απόλυτη ανάγκη να αποκτήσει, επιτέλους, ο Δήμος Πλατανιά ένα Δημοτικό Γηροκομείο, καθώς κι ένα ΚΑΠΗ, εκφράζοντας την απογοήτευση της, αλλά και την απογοήτευση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής για το γεγονός ότι τα θέματα αυτά, αλλά και γενικότερα τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, με επίκεντρο τους ηλικιωμένους, δεν αποτελούν προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, όπως τα γεγονότα «μαρτυρούν» από το 2011 μέχρι και σήμερα.

Επίσης προτείνει την αξιοποίηση κτηρίου στο Πολεμάρχι για την ίδρυση Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και ΑμεΑ.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά» έχει και στο παρελθόν αναδείξει την ανάγκη αξιοποίησης του ξενώνα «Δίκτυννα», ιδιοκτησίας της Δημοτικής Επιχείρησης «Δίκτυννα» Α.Ε., επισημαίνοντας ότι δεν προχωρούν οι εργασίες αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του κτηρίου, με αποτέλεσμα να στερείται ο Δήμος ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για πολλά χρόνια.

Ο ξενώνας στεγάζεται σε ένα κτήριο το οποίο χτίστηκε το 1908 στο Κολυμπάρι. Διαθέτει 9 τετράκλινα δίχωρα δωμάτια και κεντρικό κλιματισμό, που, όταν λειτουργούσε, κάθε δωμάτιο διέθετε λουτρό, ηλεκτρική κουζίνα, ψυγείο, τραπέζι κουζίνας και σαλονιού, καθώς και όλα τα απαραίτητα οικιακά σκεύη.

Όπως είχε τονίσει σε πρόσφατη παρέμβασή της η «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά», ο ξενώνας βρίσκεται, εδώ και 3,5 χρόνια περίπου, σε φάση ανακατασκευής. Στις 21 Ιουνίου 2019, με απόφαση του τότε Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, εγκρίθηκε η ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με αρχικό προϋπολογισμό 810.369,89 ευρώ, ωστόσο τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και σήμερα, γεγονός που προκαλεί εύλογο προβληματισμό.

«Όλα τα παλιά κτήρια στον Δήμο μας θέλουμε να παραμείνουν “ζωντανά” και να αξιοποιούνται προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Ελπίζουμε η Δημοτική Αρχή να κατανοήσει την αναγκαιότητα και να αποδεχθεί την πρότασή μας, προτάσσοντας το κοινό καλό», τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά».

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom