Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021
ΑρχικήΥγείαΠροσωρινή αναστολή στις έρευνες για το εμβόλιο της AstraZeneca λόγω «ανεπιθύμητης αντίδρασης»

Προσωρινή αναστολή στις έρευνες για το εμβόλιο της AstraZeneca λόγω «ανεπιθύμητης αντίδρασης»

Κορονοϊός: Την προσωρινή αναστολή της έρευνας του εμβολίου από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η αφορμή για την αναστολή των ερευνών ήταν μία «ανεπιθύμητη αντίδραση» που είχε ένας εκ των ασθενών που μετέχει εθελοντικά στο πρόγραμμα ανάπτυξης του εμβολίου στην Βρετανία.

Ο εκπρόσωπος της AstraZeneca, ανέφερε: «Η τυπική διαδικασία αναθεώρησης της εταιρείας προκάλεσε μια παύση στον εμβολιασμό για να επιτρέψει την επανεξέταση των δεδομένων ασφαλείας».

Ο εκπρόσωπος ξεκαθαρίζεται πως δεν υπάρχει κίνδυνος για την ζωή του ασθενούς, ενώ δεν έγινε γνωστό σε ποια κλινική εντοπίστηκε το «ανεπιθύμητο αποτέλεσμα».

«Η αναστολή αποτελεί ρουτίνα δράσης που πρέπει να γίνεται όποτε υπάρχει δυνητικά ανεξήγητη ασθένεια σε μία από τις δοκιμές της έρευνας, διασφαλίζοντας ότι διατηρούμε την ακεραιότητα των δοκιμών. Η εταιρία εργάζεται για να επισπεύσει την αναθεώρηση του μεμονωμένου συμβάντος για να ελαχιστοποιήσει τυχόν πιθανές επιπτώσεις στο χρονοδιάγραμμα της δοκιμής».

Η AstraZeneca ξεκίνησε τη δοκιμή της Φάσης 3 μόνο στις ΗΠΑ, ενώ κι άλλες χώρες, όπως η Βρετανία, έχουν ξεκινήσει δοκιμές του φαρμάκου και βρίσκονται στην Φάση 2.

Σύμφωνα με τους Financial Times, αρκετοί ειδικοί εκφράζουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι η βιασύνη για να βγει το εμβόλιο στην αγορά, παρά την αισιοδοξία που υπάρχει, εγκυμονεί κινδύνους, κυρίως εξαιτίας των πολιτικών πιέσεων και των πιέσεων από την φαρμακοβιομηχανία.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom