Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΠρογραμματική σύμβαση 2,1 εκ. ευρώ για έργα προστασίας των υποδομών στο Δήμο...

Προγραμματική σύμβαση 2,1 εκ. ευρώ για έργα προστασίας των υποδομών στο Δήμο Σφακίων

Την προγραμματική σύμβαση δυο πολύ σημαντικών έργων υποδομής για τα Σφακιά α] «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΡΑΧΟΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΧΩΡΑΣ ΣΦΑΚΙΩΝ» και β] «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΦΑΚΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ 24 ΚΑΙ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 

(ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ «ΩΚΕΑΝΙΣ»)», υπέγραψαν την Παρασκευή 23/9/2022, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Σφακίων.

Παρόντες ήταν Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ο.Α.Κ. κ. Λευτέρης Κοπάσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Νίκος Καλογερής και ο Δήμαρχος Σφακίων, κ. Μανούσος Χιωτάκης.

Ο Ο.Α.Κ. Α.Ε. έχει οριστεί ως Φορέας Υλοποίησης, Προϊσταμένη Αρχή  και Διευθύνουσα Υπηρεσία των ως άνω έργων, των οποίων το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, βάσει της εργολαβικής σύμβασης που επίκειται να υπογραφεί,  ορίστηκε να είναι στους δέκα οκτώ [18μήνες] 

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση του έργου ανέρχεται  στο ποσό των 1.500.000,00 ευρώ με χρηματοδότηση μέσω του Π.Δ.Ε. – κατόπιν σχετικής απόφασης του Υπουργείου Υποδομών  ενώ επιπλέον του ως άνω ποσού  έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια Κρήτης και αντίστοιχο κονδύλι  600.000,00 ευρώ, για την απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών. 

«Για μια ακόμη φορά ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης και οι υπηρεσίες του, στέκονται αρωγοί της προσπάθειας των μικρών Ο.Τ.Α. του νησιού. Δυο πολύ σημαντικά έργα για την στήριξη των υποδομών του Δήμου Σφακίων, θα εκτελεστούν στην περιοχή με ευθύνη του Ο.Α.Κ., με την αμέριστη υποστήριξη του εποπτεύοντος Υπουργείου Υποδομών, το οποίο εξασφάλισε την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των εν λόγω έργων, καθώς και της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία είναι έμπρακτα παρούσα σε αυτή την προσπάθεια, μ’ ένα αρκετά σημαντικό ποσό αλλά και με τις υπηρεσίες της», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης.

«Η Περιφέρεια Κρήτης, στηρίζει στην πράξη τα έργα υποδομής σε ολόκληρο το νησί, πολύ περισσότερο δε, όταν έχουμε να κάνουμε με προβλήματα που έχουν προκληθεί από ακραία καιρικά φαινόμενα. Με την εμπειρία του Ο.Α.Κ. και σε συνεργασία με τον οικείο Δήμο Σφακίων, καταφέρνουμε να κάνουμε πράξη, το χρέος της πολιτείας, απέναντι τόσο στους κατοίκους όσο και τους χιλιάδες επισκέπτες αυτής της ιστορικής περιοχής, δρομολογώντας την υλοποίηση αυτών των δυο πολύ σημαντικών έργων», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Αντιπερειφερειάρχης Χανίων, κ. Νίκος Καλογερής.   

«Ευχαριστούμε θερμά, τόσο τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, όσο και την Περιφέρεια Κρήτης και τις υπηρεσίες τους, οι οποίες δούλεψαν συστηματικά από κοινού με τον Δήμο Σφακίων, για να φτάσουμε σήμερα στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, αυτών των πολύ σημαντικών έργων. Τα έργα αυτά, με την ολοκλήρωση τους,  θα αποκαταστήσουν, τα σοβαρά προβλήματα που έχουν υποστεί οι υποδομές του Δήμου Σφακίων, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ετών» ανέφερε ο Δήμαρχος Σφακίων, κ. Μανούσος Χιωτάκης.  

             

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom