Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΠροχωρά η αποκατάσταση του Ηγουμενείου Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων

Προχωρά η αποκατάσταση του Ηγουμενείου Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων

Το έργο είναι προϋπολογισμού 762.000 ευρώ και προβλέπει να παραδοθεί το Ηγουμενείο αποκατεστημένο και λειτουργικό πλήρως

Το έργο αποκατάστασης του Ηγουμενείου της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής της Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων υπέγραψε σήμερα στην Π.Ε. Χανίων ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

«Για όλη την Κρήτη είναι υποχρέωσή μας να αναδείξουμε την ιστορία, τον πολιτισμό, τα μνημεία μας. Δεν είναι μόνο θρησκευτικοί χώροι, είναι χώροι πολιτισμού που παραλάβαμε από τους προγόνους μας που τους κατασκεύασαν σε δύσκολες εποχές και οι νεότερες γενιές έχουμε υποχρεώσουμε να διαφυλάξουμε», υπογράμμισε ο κ. Αρναουτάκης.

Η υπογραφή έγινε παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κυδωνίας & Αποκορώνου, Δαμασκηνού, του Θεοφιλέστατου Επίσκοπου Δορυλαίου, Δαμασκηνού, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη στον τομέα Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνη Παπαδεράκη και της Γενικής Διευθύντριας Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Ελένης Δοξάκη.

«Μόνο με τη συνεργασία μπορέσαμε κι είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Με την Κα Μενδώνη για να προετοιμάσουν οι υπηρεσίες τη μελέτη. Ήταν υποχρέωση μας να βρούμε τη χρηματοδότηση έτσι ώστε μέσα σε δύο χρόνια να έχει ολοκληρωθεί αυτό το έργο. Παράλληλα τρέχει και η προγραμματική σύμβαση με το Πολυτεχνείο Κρήτης για την ολοκλήρωση όλων των άλλων κτισμάτων και εκτιμώ πως εφόσον σε ένα έτος είναι έτοιμη η μελέτη θα μπορέσουμε να την εντάξουμε στο επόμενο περιφερειακό πρόγραμμα. Εκτός το έργο αυτό, υπάρχει για τη συνέχεια η Ακαδημία Κρήτης όπως και το μοναστήρι της Χρυσοπηγής», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 762.000 ευρώ και προβλέπει να παραδοθεί το Ηγουμενείο αποκατεστημένο και λειτουργικό πλήρως.  Θα τοποθετηθεί ενημερωτική πινακίδα κοινού και σε γραφή Braille και θα εκτυπωθούν φυλλάδια ενημέρωσης (δίγλωσσα και σε γραφή Braille).

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom