Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022
spot_img
ΑρχικήΟικονομίαΠότε θα δοθεί το έκτακτο δώρο Πάσχα, τι είπε ο Γεωργιάδης

Πότε θα δοθεί το έκτακτο δώρο Πάσχα, τι είπε ο Γεωργιάδης

Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην καταβολή έκτακτου επιδόματος για όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα λέγοντας ότι η πληρωμή θα γίνει κοντά στο Πάσχα μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Υπάρχει ακρίβεια; Προφανώς υπάρχει. Υποφέρει ο κόσμος; Υποφέρει. Μπορεί η κυβέρνηση να αφήσει τον κόσμο να υποφέρει; Όχι, έστω και αν αυτό γίνεται από το υστέρημα του προϋπολογισμού» είπε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς για τους δικαιούχους του έκτακτου επιδόματος, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «πρέπει να πάμε να ασκήσουμε μια στοχευμένη πολιτική σε εκείνους που πράγματι διακινδυνεύουν την επιβίωσή τους» ενώ σε νέα ερώτηση απάντησε ότι δικαιούχοι θα είναι «αυτοί που έχουν γενικά χαμηλό εισόδημα».

Στο ερώτημα, δε, αν η καταβολή του επιδόματος θα είναι εφάπαξ ή θα επαναληφθεί απάντησε με το ρητορικό ερώτημα «έχουμε αφήσει κανέναν πίσω αυτά τα τρία χρόνια, Θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό».

Για το ύψος του έκτακτου επιδόματος αρκέστηκε, τέλος, να πει ότι «θα είναι ένα ποσό που αντέχει ο προϋπολογισμός και που για τους ανθρώπους που έχουν χαμηλό εισόδημα θα κάνει τη διαφορά»

Σε «κλειδί», πάντως, για τις εξελίξεις σχετικά με το έκτακτο επίδομα Πάσχα εξελίσσεται η 10η Μαρτίου, η ημέρα, δηλαδή, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών των 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κι αυτό γιατί στη Σύνοδο Κορυφής ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι και αυτό της διατήρησης της ρήτρας διαφυγής και για τα επόμενα χρόνια μετά τις εξελίξεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σε κάθε περίπτωση, όπως διευκρίνισε για το έκτακτο επίδομα Πάσχα ο πρωθυπουργός, οι εξαγγελίες θα αφορούν τους πιο αδύναμους. Την «επιταγή ακρίβειας», όπως είπε, θα την λάβουν χιλιάδες νοικοκυριά με το ποσό του επιδόματος – όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες – να φθάνει έως τα 300 ευρώ.

Τι ισχύει για την «επιταγή ακρίβειας»

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα νεότερα για την επιταγή ακρίβειας θα ανακοινωθούν «εντός του Μαρτίου όταν θα ξέρουμε πόσο δημοσιονομικό χώρο μπορούμε να δημιουργήσουμε. Θα αφορούν τους πιο αδύναμους. Δηλαδή μία έκτακτη ενίσχυση, μία επιταγή ακρίβειας, ένας τρόπος αντιμετώπισης, ένα έκτακτο βοήθημα για να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια αυτόν τον καιρό» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Την «επιταγή ακρίβειας» εκτιμάται ότι θα την λάβουν περίπου 1 εκατομμύριο πολίτες. Προτεραιότητα θα έχουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom