Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΠώς θα γίνει ο αγιασμός στα σχολεία;

Πώς θα γίνει ο αγιασμός στα σχολεία;

Διευκρινίσεις για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έδωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Ανά τάξη και σε εξωτερικό χώρο θα διεξαχθεί ο αγιασμός στο άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτό δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ενώ απάντησε σε ερωτήματα πολιτών σχετικά με το άσθμα και τη χρήση μάσκας και πώς θα τη συνηθίσουν στο προνήπιο.

«Είναι θέμα συνήθειας η τήρηση του μέτρου της μάσκας και είναι εντυπωσιακή η προσαρμοστικότητα των παιδιών» είπε και συμπλήρωσε ότι είναι «αυτονόητο ως μέτρο προστασίας όπως η χρήση ζώνης ασφαλείας στο αυτοκίνητο» δήλωσε στην ΕΡΤ, ενώ όπως εξήγησε εστιάζοντας στα παιδιά με άσθμα: «Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων έχει δώσει λίστα συγκεκριμένων παθήσεων που δεν συνιστάται η χρήση μάσκας και επίσης υπάρχει λίστα με ομάδες αυξημένου κινδύνου».

Μη ρεαλιστικός ο διπλασιασμός των αιθουσών

Παράλληλα, καλεσμένη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV η Νίκη Κεραμέως απάντησε για το τι θα γίνει με τις αίθουσες, πώς θα λειτουργήσει η τάξη και οι μαθητές μέσα σε αυτήν αλλά και ποια τα επιπλέον μέτρα ασφαλείας που πρόκειται να ληφθούν στα σχολεία. Όσον αφορά στο ζήτημα των αιθουσών και στο γιατί δεν «έσπασαν» τα τμήματα ώστε να περιλαμβάνουν λιγότερους μαθητές ανά τάξη, η υπουργός τόνισε πως δεν ήταν αυτή η εισήγηση της επιτροπής και πως «δεν είναι ρεαλιστικό να διπλασιάσουμε τις αίθουσες διδασκαλίας».

Παράλληλα, η κυρία Κεραμέως σημείωσε: «Η ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής είναι να γυρίσουν τα παιδιά μας σε μία κανονικότητα. Τι θα πει κανονικότητα; Θα πει να γυρίσουν στο σχολείο, στο σχολείο όπως το ξέρουν, με όλους τους συμμαθητές τους και τους εκπαιδευτικούς τους. Αυτή είναι η εισήγηση της επιτροπής, όμως με αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Πρέπει να δούμε τι γίνεται και διεθνώς. Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, τα σχολεία ανοίγουν κανονικά. Ανοίγουν με αυξημένα προστασίας, με όλα τα παιδιά, γιατί αυτή είναι η νέα κανονικότητα. Τα παιδιά είναι η ασφαλέστερη πληθυσμιακή ομάδα που έχουμε».

Επιπλέον, η υπουργός δήλωσε ότι η μη επιστροφή στο σχολείο μπορεί να έχει χειρότερες συνέπειες στα παιδιά, ότι η εκπαίδευση στη μάσκα θα είναι μέρος της καθημερινότητας των παιδιών και ότι σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα σε μαθητή, θα κλείσει το τμήμα. Τέλος, διευκρίνισε πως τα μέτρα θα αξιολογούνται καθημερινά.

Πηγή: ethnos.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom