Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021
- Advertisment -spot_img
ΑρχικήBlog ViewΠώς να προστατεύσετε τα μαλλιά σας ενώ κοιμάστε

Πώς να προστατεύσετε τα μαλλιά σας ενώ κοιμάστε

Τα μαλλιά σας είναι πιο εύθραυστα και ευαίσθητα από ό,τι νομίζετε, γι’ αυτό και θα πρέπει να τα περιποιείστε με την ευλάβεια που περιποιείστε και το πρόσωπό σας. Είναι πολύ σημαντικό να μην παραμελείτε τη ρουτίνα φροντίδας τους, γιατί μια τέτοια αμέλεια μπορεί να σας οδηγήσει σε σκληρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά, που σίγουρα δεν θα θέλατε να αποκτήσετε.

Πώς να προστατεύσετε τα μαλλιά σας ενώ κοιμάστε
Όσο παράξενο κι αν σας ακούγεται, λοιπόν, κατά την διάρκεια του ύπνου τα μαλλιά σας ταλαιπωρούνται κατά έναν μεγάλο βαθμό. Στριφογυρνώντας στο μαξιλάρι, αυτά τραυματίζονται με τον τρόπο τους και ως αποτέλεσμα έχετε ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Ειδικά όσες έχετε βαμμένα ή ήδη φθαρμένα μαλλιά, η προστασία τους κατά τη διάρκεια της νύχτας θα κάνει μια τεράστια διαφορά στην εμφάνιση και την υγεία τους. Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε όλη την παραπάνω δυσάρεστη κατάσταση, λοιπόν, είναι να χρησιμοποιείτε μεταξωτές ή σατέν μαξιλαροθήκες, ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας. Το βαμβάκι δημιουργεί περισσότερη τριβή στα μαλλιά σας καθώς κοιμάστε ενώ οι μαξιλαροθήκες από μαλακό υλικό παρέχουν λιγότερη αντίσταση καθώς στριφογυρνάτε στο μαξιλάρι σας.

Επιπλέον, αυτό το ύφασμα απορροφά λιγότερη φυσική υγρασία και λάδι από τα μαλλιά σας, αναφέρει το thelist.com. Δεδομένου, λοιπόν, ότι τα ξηρά μαλλιά είναι πιο πιθανό να σπάσουν, αυτό το τρικ μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλές επισκέψεις στο κομμωτήριο. Εάν, λοιπόν, έχετε να κάνετε με μαλλιά που φριζάρουν ή έχουν σπασμένες άκρες, η μεταξωτή μαξιλαροθήκη αποτελεί την ιδανικότερη λύση.

Ωστόσο, πριν πέσετε για ύπνο βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεμπερδέψει τα μαλλιά σας με μία βούρτσα, καθώς τα μπερδεμένα μαλλιά μπορούν να επιδεινωθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οδηγώντας σε θραύση και περισσότερα προβλήματα με το πέρασμα του καιρού.

- Advertisement -
advertismentspot_img
- Advertisment -spot_img

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom