Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚόσμοςΠόλεμος στην Ουκρανία: «Θα ανακαταλάβουμε όλα τα εδάφη» υπόσχεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Θα ανακαταλάβουμε όλα τα εδάφη» υπόσχεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανία Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά το χθεσινό διάγγελμά του προς τον ουκρανικό λαό, δεσμεύτηκε πως ο στρατός θα ανακαταλάβει όλες τις περιοχές της χώρας που τελούν υπό ρωσική κατοχή.

«Ίσως φαίνεται πως έπειτα από μια σειρά νικών έχουμε ορισμένη κάμψη της δραστηριότητας», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σπεύδοντας να προσθέσει πως στην πραγματικότητα γίνεται «προετοιμασία» για την ανακατάληψη της Μαριούπολης, της Μελιτόπολης και της Χερσώνας, κατ’ αυτόν το επόμενο στάδιο της αντεπίθεσης.

«Επειδή η Ουκρανία πρέπει να είναι ελεύθερη – ολόκληρη», ο ουκρανικός στρατός σχεδιάζει όχι μόνο να ανακαταλάβει εδάφη που έλεγχε πριν από την εισβολή των δυνάμεων της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου, αλλά και τομείς στο Ντονμπάς και στην Κριμαία που περιήλθαν στα χέρια υποστηριζόμενων από τη Μόσχα αυτονομιστών από το 2014, σύμφωνα με τον Ζελένσκι.

Η Ρωσία κατέλαβε μεγάλους τομείς της νότιας και της ανατολικής Ουκρανίας όταν εισέβαλε τον Φεβρουάριο. Συνεχίζει να κατέχει χονδρικά το ένα πέμπτο της ουκρανικής επικράτειας.

Πηγή: newsit.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom