Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚόσμοςΠόλεμος στην Ουκρανία: Σε νοσοκομείο των ΗΠΑ οι τραυματισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε νοσοκομείο των ΗΠΑ οι τραυματισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες

Με κάθε τρόπο προσπαθούν οι ΗΠΑ να βοηθήσουν την Ουκρανία στον πόλεμο ενάντια στη Ρωσία. Αυτή τη φορά όχι με όπλα αλλά με… νοσηλεία τραυματιών.

Το Πεντάγωνο έχει εγκρίνει από τα τέλη Ιουνίου σχέδιο που προβλέπει τη νοσηλεία τραυματισμένων μελών των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας σε στρατιωτικό νοσοκομείο των ΗΠΑ στη Γερμανία, δήλωσε χθες Τρίτη (26.07.2022) αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Πέντε μήνες αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, ο πόλεμος μαίνεται, με το επίκεντρο την περιοχή Ντονμπάς. Ο ρωσικός στρατός έχει καταλάβει το ένα πέμπτο της χώρας. Η κυβέρνηση στο Κίεβο ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι 100 ως 200 Ουκρανοί στρατιωτικοί χάνουν τη ζωή τους καθημερινά.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, διευκρίνισε πως δεν έχουν νοσηλευτεί Ουκρανοί στη Γερμανία μέχρι στιγμής και ότι ο αμερικανικός στρατός δεν θα κάνει διακομιδές τραυματιών από το ουκρανικό έδαφος.

Δεν υπάρχει σαφής απολογισμός τραυματιών, ούτε αν ή πόσοι έχουν νοσηλευτεί σε άλλες χώρες, όπως στη γειτονική Πολωνία.

Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί θα νοσηλεύονται στο περιφερειακό ιατρικό κέντρο Λάντστουλ, σύμφωνα με τον αξιωματούχο. Πλάι στην αεροπορική βάση Ράμσταϊν, νοτιοδυτικά της Φραγκφούρτης, το κέντρο αυτό είναι το μεγαλύτερο αμερικανικό στρατιωτικό νοσοκομείο εκτός ΗΠΑ.

Ο Αμερικανικός στρατός ήδη εκπαιδεύει Ουκρανούς στρατιωτικούς στη Γερμανία. Η Ουάσινγκτον έχει προσφέρει στρατιωτική βοήθεια ύψους 8 και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο.

Ρωσία: Σκοτώσαμε ξένους μαχητές στο Ντόνετσκ

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν αρκετές δεκάδες ξένους μαχητές σε επίθεση εναντίον μονάδας της Λεγεώνας των Ξένων που πολεμά στο πλευρό των Ουκρανών κοντά στην Κοσταντίνιβκα, στην περιφέρεια Ντόνετσκ, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, κατά το οποίο οι περισσότεροι από τους πεσόντες ήταν Πολωνοί.

Η Λεγεώνα των Ξένων, ενταγμένη στον ουκρανικό στρατό, σπάνια δημοσιοποιεί πληροφορίες για τις απώλειές της και δεν δίνει κανένα στοιχείο για τη σύνθεσή της.

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε επίσης θέσεις των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων κοντά στη Ζάιτσεφ, στην περιφέρεια Ντόνετσκ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, τον Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Πυραυλικά πλήγματα προκάλεσαν βαριές απώλειες σε μονάδα του πυροβολικού κοντά στην πόλη Μικολάιφ (νότια), πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, ωστόσο ουκρανοί αξιωματούχοι είπαν ότι επλήγησαν αποκλειστικά πολιτικές υποδομές.

Σύμφωνα με πληροφορίες και από τις δύο πλευρές, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν οκτώ θέσεις διοίκησης στις περιφέρειας Ντόνετσκ και Μικολάιφ και κατέστρεψαν επίσης αρκετές αποθήκες πυρομαχικών στη Ντόνετσκ.

Είναι αδύνατον οι πληροφορίες αυτές να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Πηγή: newsit.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom