Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021
Αρχική Κρήτη Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για πιθανή ιδιωτικοποίηση του Ενετικού Λιμανιού

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για πιθανή ιδιωτικοποίηση του Ενετικού Λιμανιού

- Advertisement -

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις τοπικών φορέων, με αφορμή τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για ενδεχόμενη παραχώρηση σε ιδιώτες του Ενετικού Λιμανιού του Ηρακλείου.

Συνάντηση με την Διοίκηση του ΟΛΗ για το θέμα είχαν εκπρόσωποι Σωματείων που οι δραστηριότητές τους σχετίζονται άμεσα με το χώρο
Στην συνάντηση την Παρασκευή, με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Βαρδαβά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Μηνά Παπαδάκη, παρέστησαν οι κ.κ. Δημήτρης Γιαβρίδης/εκπρόσωπος της Π.Δ.Ε. του Heraklion Yachting Club, Νικήτας Μαυράκης/Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού ομίλου Ηρακλείου και Βαγγέλης Χάλαρης/Πρόεδρος του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

“Υπήρξε ενημέρωσή σχετικά με την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, καθώς και της χερσαίας ζώνης του Ενετικού Λιμένα πλην τον αρχαιολογικών χώρων του Φρουρίου Κούλε και των Νεωρίων που ανήκουν στο Υπουργείο Πολιτισμού, όπως και πληροφόρηση για την άμεση ανακοίνωση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς επενδυτές.

Δεδομένου του ότι, προς το παρόν, δεν διαφαίνεται η εξαίρεση του Ενετικού Λιμένος, οι εκπρόσωποι των συλλόγων/ομίλων αιτήθηκαν την εξαίρεση του Ενετικού Λιμένος Ηρακλείου από το πακέτο πώλησης ως, αφενός τόπο αρχαιολογικής αναφοράς και μακραίωνης παράδοσης, που οφείλει να προφυλάσσεται από χρήσεις που πιθανά δεν θα συνάδουν με την ιστορικότητά του και, αφετέρου, ως σημείο ελεύθερης δραστηριοποίησης των πολιτών του Ηρακλείου και μελών που εκπροσωπούν.

Με επιστολή προς τους εκπροσώπους των Αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προς κάθε άμεσα σχετιζόμενο φορέα εκδήλωσαν την αντίθεσή τους και τους καλούν να λάβουν θέση”

Δείτε την επιστολή αναλυτικά:

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, 

            ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

            ΤΑΙΠΕΔ
ΚΟΙΝ:  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 Αξιότιμοι κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή, εξ αφορμής της προοπτικής πώλησης του Λιμένος Ηρακλείου σε ιδιώτες επενδυτές επιθυμούμε, ως Σωματεία/ Σύλλογοι που οι δραστηριότητές τους σχετίζονται άμεσα με το χώρο του Ενετικού Λιμένος Ηρακλείου, να εκφράσουμε την ανησυχία μας σχετικά με την επερχόμενη αλλαγή πολλών παραμέτρων στην χρήση του χώρου αυτού.

Συνεπώς, επιθυμώντας την απόλυτα έγκυρη ενημέρωση επί του σημαντικού αυτού ζητήματος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Ο.Λ.Η.,την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021, με τον πρόεδρο κ. Γιάννη Βαρδαβά και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Μηνά Παπαδάκη, στην οποία παρέστησαν οι κ.κ. Δημήτρης Γιαβρίδης/εκπρόσωπος της Π.Δ.Ε. του Heraklion Yachting Club, Νικήτας Μαυράκης/Πρόεδρος του Ιστιοπλοικού ομίλου Ηρακλείου και Βαγγέλης Χάλαρης/Πρόεδρος του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών.

Υπήρξε ενημέρωσή μας σχετικά με την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, καθώς και της χερσαίας ζώνης του Ενετικού Λιμένα πλην τον αρχαιολογικών χώρων του Φρουρίου Κούλε και των Νεωρίων που ανήκουν στο Υπουργείο Πολιτισμού, όπως και πληροφόρηση για την άμεση ανακοίνωση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς επενδυτές.

Δεδομένου του ότι, προς το παρόν, δεν διαφαίνεται η εξαίρεση του Ενετικού Λιμένος, αιτούμαστε την εξαίρεση του Ενετικού Λιμένος Ηρακλείου από το πακέτο πώλησης ως, αφενός τόπο αρχαιολογικής αναφοράς και μακραίωνης παράδοσης, που οφείλει να προφυλάσσεται από χρήσεις που πιθανά δεν θα συνάδουν με την ιστορικότητά του και, αφετέρου, ως σημείο ελεύθερης δραστηριοποίησης των πολιτών του Ηρακλείου και μελών που εκπροσωπούμε.

Με την επιστολή μας αυτή προς τους εκπροσώπους των Αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προς κάθε άμεσα σχετιζόμενο φορέα εκδηλώνουμε την αντίθεσή μας και τους καλούμε να λάβουν θέση.

Θεωρούμε σχεδόν αυτονόητο ότι το αίτημά μας θα βρει ισχυρά ερείσματα στην τοπική κοινωνία και στα ΜΜΕ και ότι θα έχουμε συνοδοιπόρους μας τους βουλευτές Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου και την Αρχαιολογική Υπηρεσία.
Δεσμευόμαστε να παραμείνουμε ενεργά παρόντες, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις στο ζήτημα αυτό.
Με εκτίμηση,

Τα Διοικητικά συμβούλια των:
ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

HERAKLION YACHTING CLUB”

- Advertisement -
- Advertisement -

Stay Connected

16,985ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
61,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -