Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήUncategorizedΠλημμύρησε ο πρώην δήμος Καστελλίου

Πλημμύρησε ο πρώην δήμος Καστελλίου

Απίστευτος όγκος νερού έπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας και κυρίως από τις 3 έως τις 6 τα ξημερώματα σε όλο το Δήμο Μινώα Πεδιάδας με αποτέλεσμα να είναι ουσιαστικά αποκλεισμένος από τα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν σχεδόν σε όλη την περιοχή.

Όπως είπε στο Cretalive, ο δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης, οι δρόμοι είναι αδιάβατοι και οι καταστροφές είναι μεγάλες. Σφοδρό πλήγμα έχουν δεχθεί οι οικισμοί Ξιδάς, Καρδουλιανό Κασταμονίτσα και απευθύνεται έκκληση από την Πολιτική Προστασία του Δήμου να μην κατευθύνονται προς την περιοχή του Καστελλίου οι οδηγοί.

Επί ποδός βρίσκεται η αστυνομία ενώ στην περιοχή βρίσκονται ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας Κρήτης Μανόλης Παραβολιδάκης.

Υπενθυμίζεται ότι πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις σημειώθηκαν τη νύχτα που πέρασε αλλά και τις πρώτες ώρες του Σαββάτου και στο Οροπέδιο Λασιθίου ενώ για σήμερα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένονται εκτός από τους θυελλώδεις ανέμους και βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

μινωα

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom