Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΠολιτικήΠλεύρης: Οι καταγγελίες για ιατρική αμέλεια ερευνώνται άμεσα

Πλεύρης: Οι καταγγελίες για ιατρική αμέλεια ερευνώνται άμεσα

Οι νέες καταγγελίες για τυχόν ιατρικά λάθη έφεραν την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

Σε δήλωσή του ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε ότι «το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παρέχει στη συντριπτική του πλειοψηφία τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ με πλήρη σεβασμό στους ασθενείς και αυταπάρνηση».

Παράλληλα, σημείωσε πως «οποιαδήποτε καταγγελία για τυχόν ιατρική αμέλεια στο ΕΣΥ διερευνάται με τη δέουσα σοβαρότητα από τα αρμόδια όργανα και υπάρχει σαφής εντολή μου προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων για άμεση διερεύνηση, ειδικά στις περιπτώσεις που η καταγγελία συνδέεται με απώλεια ανθρώπινης ζωής».

Τα τελευταία περιστατικά

Την ώρα που ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη η ΕΔΕ για το περιστατικό στην Πάτρα, που στοίχισε τη ζωή σε έναν 49χρονο άνδρα, ένα ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη καταλογίζει αδιανόητη και εγκληματική συμπεριφορά καταλογίζει σε γιατρούς δύο νοσοκομείων.

Όπως αποκάλυψε το GRTimes, η γυναίκα ως ετοιμόγεννη έγκυος μετέβη στο «Ιπποκράτειο» αλλά την έδιωξαν επειδή έληγε η εφημερία του νοσοκομείου και όταν μεταφέρθηκε στο «Παπαγεωργίου» που εφημέρευε δεν την υπέβαλλαν σε επείγουσα καισαρική τομή, με αποτέλεσμα να υποστεί επιπλοκές και να χαθεί η ζωή του νεογέννητου παιδιού της.

Το ζευγάρι υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ζητώντας την ποινική δίωξη των γιατρών που επιλήφθηκαν του περιστατικού και στα δύο νοσοκομεία.

Πηγή: in.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom