Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΑπόψειςΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Γράφει ο Δημήτριος Μαυροδημητράκης*

Ένα από τα σημαντικά θέματα που πρέπει να ασχοληθούμε σαν συνδικαλιστές που εκπροσωπούμε όλους τους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους, είναι αυτό που έχω αναφέρει πολλές φορές σε προηγούμενες επιστολές μου προς την ΟΕΣΚ :ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Με την απόφαση 822/2022 του Αρείου Πάγου, ανοίγει ο δρόμος για ακύρωση των διαταγών πληρωμής και των πλειστηριασμών που διενεργούνται από εταιρείες διαχείρισης(servicers).

Σύντομα το νομικό πλαίσιο θα αλλάξει και θα  νομιμοποιεί αυτούς τους πλειστηριασμούς.  Οι τράπεζες και οι εταιρείες διαχείρισης(servicers) πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση διότι αυτό ευνοεί μόνο τα δικά τους συμφέροντα τα οποία αντιτάσσονται αυτά των επιχειρηματιών – δανειοληπτών . Ως συνδικαλιστές οφείλουμε, έχουμε χρέος στους συναδέλφους μας  να πιέσουμε για την ΜΗ ψήφιση του και να εξηγήσουμε σε όλους τα προβλήματα που θα προκύψουν..!

Δέκα χρόνια κρίσης , covid, πόλεμος στην Ουκρανία , ενεργειακή κρίση κτλ , έχουν φέρει πολλούς συναδέλφους σε οικονομικό αδιέξοδο.

ΠΡΟΤΑΣΗ :  να γίνει άμεσα ένα πρόγραμμα παρόμοιο με το “πρόγραμμα προστασίας των ευάλωτων δανειοληπτών” , αυξάνοντας τα οικονομικά κριτήρια ένταξης , να ισχύει για κάθε κατηγορία ακινήτου (και όχι μόνο της πρώτης κατοικίας) και χωρίς την υποχρέωση να μπει στον πτωχευτικό κώδικα ο επιχειρηματίας δανειολήπτης .

*O ΜΑΥΡΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ είναι επιχειρηματίας, ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΟΕΣΚ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΡΗΤΗΣ )

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom