Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΠεριοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο Τυμπάκι

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο Τυμπάκι

Κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Μεσαράς του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη, πραγματοποίησε περιοδεία στο Τυμπάκι του δήμου Φαιστού, την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη. Στο κλιμάκιο συμμετείχε και ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Φαιστού, Γιάννης Ζαχαριουδάκης.

Οι κάτοικοι της περιοχής στην πλειοψηφία τους μικροί αγρότες, εργαζόμενοι, μικροί αυτοαπασχολούμενοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του Τυμπακίου, ειδικότερα μετά τα καταδικαστέα επεισόδια, με ρατσιστικό υπόβαθρο, μεταξύ ντόπιων και μεταναστών εργατών γης.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως πρέπει να ξεκαθαρίσει στη συνείδηση των εργαζόμενων, ντόπιων και μεταναστών, η πραγματική αιτία και οι υπαίτιοι αυτής της κατάστασης. Το ουσιαστικό πρόβλημα, ο αντίπαλος και των Ελλήνων και των μεταναστών εργατών, των φτωχών αγροτών, του λαού της περιοχής, δεν είναι η διαφορετική κουλτούρα, τα ήθη ή τα έθιμα, αλλά το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά εκμετάλλευση, πολέμους, ξεριζωμό για να διασφαλίσει τα κέρδη των λίγων.

Ιδιαίτερα, οι μικρομεσαίοι αγρότες της περιοχής του Τυμπακίου έχουν πείρα από την πολιτική που εξασφαλίζει αμύθητα κέρδη σε μονοπώλια και μεσάζοντες, φτώχεια, βάσανα και ανασφάλεια για τις αγροτικές οικογένειες.  Εξαιτίας αυτής της πολιτικής  οι δημόσιες δομές Υγείας  είναι απογυμνωμένες  και πεθαίνει κόσμος, γι’ αυτό υπάρχουν στρατιές φτωχών και άνεργων, καραβιές και καραβάνια ξεσπιτωμένων, για αυτό κυριαρχεί η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το μέλλον στους νέους, στους εργαζόμενους που αγωνιούν για την επιβίωση, που δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει αύριο στις συνθήκες πανδημίας και καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.

Επιπλέον, το κλιμάκιο του ΚΚΕ τόνισε πως σε αυτές τις συνθήκες είναι σημαντικό ο λαός της περιοχής να κλείσει τα αυτιά του σε ακροδεξιές φωνές, χρυσαυγίτικες πρακτικές και αντιλήψεις, που σκορπούν το δηλητήριο του ρατσισμού και του φασισμού, με μόνο σκοπό να αποπροσανατολίσουν τον λαό, για να συνεχίσουν να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους τα αφεντικά. Στην πραγματικότητα, όλοι αυτοί στρέφονται ενάντια και στους Έλληνες και στους μετανάστες. Υπηρετούν τους επιχειρηματικούς ομίλους, τους μεγαλοαγρότες καπιταλιστές και μεγαλεμπόρους.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες, που μένουν και δουλεύουν στον τόπο μας, είναι και αυτοί θύματα αυτού του συστήματος. Είναι κομμάτι της εργατικής τάξης της χώρας μας. Δεν διαχωρίζονται οι εργάτες με βάση την εθνικότητα, τη θρησκεία, τη γλώσσα, με βάση αν τους ανάγκασε η φτώχεια ή ο πόλεμος να φύγουν από τη χώρα τους.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να παλέψουν μαζί με τα λαϊκά στρώματα, μέσα από τις μαζικές οργανώσεις, για να μην συμβιβαστούμε όλοι μαζί, Έλληνες και μετανάστες, με τη φτώχεια, την ανεργία, να μην πληρώσει πάλι ο λαός την κρίση τους!

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom