Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021
ΑρχικήΒηματοθραύστηςΠεριφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, show και ...που "κολλάει" και που "δεν κολλάει" ο...

Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, show και …που “κολλάει” και που “δεν κολλάει” ο κορωνοϊός

Με μια πρωτόγνωρη επιθετικότητα, η οποία άγγιξε τα όρια της εμπάθειας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης, λίγες μέρες πριν «έδιωξε» τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Κονταξάκη από τη συνεδρίαση του συμβουλίου επειδή δεν ήταν …εμβολιασμένος!

Όλα καλά μέχρι εδώ, μόνο που το σύνολο των γεγονότων και η πραγματικότητα έχουν άλλη όψη, ενώ προκύπτουν ταυτόχρονα εύλογα ερωτήματα για το κατά πόσο ήταν «σωστός» ο κ. Μπαριτάκης να φερθεί όπως φέρθηκε.

Ας τα δούμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

 • Ο κ. Κονταξάκης μέχρι να φτάσει στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου (το οποίο πραγματοποιήθηκε στο υπόγειο ξενοδοχείου) πέρασε κάποιους «ελέγχους» και κάποιοι αρμόδιοι υπάλληλοι του επέτρεψαν την είσοδό του στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου (ο ίδιος επέδειξε τεστ διαγνωστικού ελέγχου). Το εύλογο θα ήταν εξ αρχής να μην του επιτραπεί η είσοδος, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα να μη γίνει το «ευτελές show» που έγινε.
 • Φτάνουμε στο σημείο που ο κ. Μπαριτάκης «φωνάζει» στον κ. Κονταξάκη να περάσει έξω λόγω του ότι ο τελευταίος δεν ήταν εμβολιασμένος. Μάλιστα έγινε επίκληση της εγκυκλίου 641/2021 του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία καθορίζει το πλαίσιο των συνεδριάσεων σύμφωνα με τα νέα μέτρα για την προφύλαξη από τον κορωνοϊό. Μπήκαμε στη διαδικασία να διαβάσουμε την εγκύκλιο και ως εκ του θαύματος, μάθαμε πως η συνεδρίαση και λήψη απόφασης των συλλογικών οργάνων των περιφερειών μπορεί να λαμβάνει χώρα:
 • Είτε μέσω τηλεδιάσκεψης με κάθε πρόσφορο μέσο ηλεκτρονικών επικοινωνιών,
 • Είτε δια ζώσης (με φυσική παρουσία),
 • Είτε δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη (μεικτή συνεδρίαση)
 • Είτε δια περιφοράς σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 167 του ν. 3852/2010 (A’ 87)
Ο Περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Κονταξάκης

Άρα, σε αυτό το σημείο οφείλουμε να πούμε πως η Περιφέρεια όφειλε να φροντίσει να υπάρχει η σχετική πρόβλεψη, διότι προφανώς ο κ. Κονταξάκης δεν είναι ο μόνος ανεμβολίαστος σύμβουλος. Είναι τυχαίες άραγε οι απουσίες αρκετών συμβούλων από τη συνεδρίαση; Θα είχε πλάκα να παραδίδονταν στη δημοσιότητα όλα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού των περιφερειακών συμβούλων!

 • Ο κ. Κονταξάκης προς τιμήν του σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό των Χανίων (Zarpa) τόνισε πως δεν είναι «αντιεμβολιαστής», αλλά σοβαροί λόγοι υγείας δεν του επιτρέπουν να κάνει το εμβόλιο. Σημειώνεται ότι η υγεία του είχε ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα κάποιους μήνες πριν όταν εσπευσμένα εισήχθη στο Νοσοκομείο Χανίων με θρόμβωση και κατάφερε να βγει νικητής από αυτή τη δύσκολη μάχη. Δείτε ΕΔΩ σχετικά.
 • Ο κ. Μπαριτάκης λοιπόν, δεν είναι γιατρός για να κρίνει αν ένας άνθρωπος μπορεί ή δεν μπορεί να κάνει το εμβόλιο, αλλά ένας αιρετός που οφείλει να τηρεί το νόμο. Σωστά, αν και οφείλουμε να τονίσουμε πως ο νόμος και οι κανόνες δεν πρέπει να τηρούνται μόνο κατά το δοκούν, αλλά καθολικά. Κρατήστε το αυτό γιατί θα το δούμε παρακάτω.
 • Για παράδειγμα, όταν η εγκύκλιος αναφέρει ξεκάθαρα ότι «Με τη συμμετοχή άνω των επτά (7) ατόμων και χωρίς περιορισμό στον αριθμό των ατόμων που συμμετέχουν, αποκλειστικά εφόσον πρόκειται για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων (απόσταση ενάμισι μέτρου μεταξύ των παρευρισκομένων, αναλογία του ενός ατόμου ανά πέντε τ.μ., χρήση μάσκας και αντισηπτικού, ΤΟΤΕ αυτό πρέπει να τηρείτε. Στην περίπτωση βέβαια του εν λόγω περιφερειακού συμβουλίου, αυτό δεν τηρήθηκε, αλλά αντιθέτως η αυστηρότητα εξαντλήθηκε στο πρόσωπο ενός συμβούλου.
 • Το πρέπον: μιλάς ιδιαιτέρως με τον σύμβουλο και του εξηγείς πως έχουν τα πράγματα. Το “show” δεν χρειάζεται, ούτε εξυπηρετεί κανέναν.
 • Το πρέπον no 2: Διασφαλίζεις πως όλοι οι σύμβουλοι μπορούν να συμμετέχουν στη συνεδρίαση κάνοντάς την μεικτή, αφού ο νόμος στο επιτρέπει ή σου δίνει αυτή τη δυαντότητα ως εναλλακτική. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζεις και την καθολική συμμετοχή (τουλάχιστον τη δυνατότητα για καθολική συμμετοχή), και την Δημοκρατία ενισχύεις ως οφείλεις.
 • Είναι κρίμα που άλλοι σύμβουλοι έστεκαν ως βουβοί μάρτυρες μπροστά στα γεγονότα. Περιμέναμε να υπήρχε λίγη παραπάνω ευαισθησία Δημοκρατίας… Όχι για τον αποκλεισμό ενός συμβούλου από την συνεδρίαση, αλλά για την έλλειψη δυνατότητας συμμετοχής αυτού και άλλων συμβούλων σε ένα δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο. Αυτό προς όλες τις κατευθύνσεις…
 • Τέλος και επειδή κάποια στιγμή πρέπει να πέσουν οι μάσκες του παραλογισμού (ιδίως όταν αυτή προέρχεται από το ίδιο το κράτος και τους λειτουργούς του, πχ κυβέρνηση) θα δώσουμε μερικά παραδείγματα μέσω φωτογραφιών για να καταλάβουμε τη γελοιότητα των πραγμάτων, αλλά και το γεγονός ότι ο κ. Μπαριτάκης όφειλε να ήταν λίγο πιο προσεκτικός σε ότι αφορά το συγκεκριμένο γεγονός ή τουλάχιστον να μην εξαντλούσε την αυστηρότητά του σε ένα πρόσωπο.

Δείτε μερικές φωτογραφίες για να δείτε που “κολλάει” ο κορωνοϊός και που “δεν κολλάει”. Έτσι για να γελάσουμε και λίγο, γιατί στο τέλος θα μας τρελάνουν όλους:

Εδώ “κολλάει” ο κορωνοϊός, γι’ αυτό φοράμε μασκούλα
Στο ίδιο μέρος, την ίδια μέρα ΔΕΝ “κολλάει” ο κορωνοϊός, γι’ αυτό ΔΕΝ φοράμε μασκούλα
Εδώ “κολλάει” ο κορωνοϊός, γι’ αυτό φοράμε μασκούλα
Εδώπου είναι και κλειστό μέρος ΔΕΝ “κολλάει” ο κορωνοϊός, γι’ αυτό ΔΕΝ φοράμε μασκούλα
Ούτε εδώ “κολλάει” ο κορωνοϊός, γι’ αυτό φοράμε ΔΕΝ μασκούλα
Η απόσταση 1,5 μέτρου που λέει η εγκύκλιος!!!!!!!!!!!!!!
Και πάλι: Η απόσταση 1,5 μέτρου που λέει η εγκύκλιος!!!!!!!!!!!!!!
Εδώ ο κορωνοϊός “κολλάει” μόνο τους 3 από τους 4
Άλλη μια απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των συμβούλων που λέει η εγκύκλιος!!!!!!!!!!!!!!
ΕΔΩ κι αν κολλάει ο κορωνοϊός!!!! Μπορεί άλλωστε κάποιος να βήξει από τον υπολογιστή και να κολλήσουμε…. 

Κατά τ’ άλλα, κάποιοι έχοντες την εξουσία, που τους έδωσε ο λαός, κατά καιρούς και άμα λάχει βγάζουν λογίδρια για τη Δημοκρατία, τη συμμετοχή και άλλα ωραία μπλα μπλα μπλα…

Ίσως, αν μαθαίναμε να σεβόμαστε πάνω απ’ όλα τη διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου να ήμασταν και εμείς όμορφα διαφορετικοί… Ίσως, αν μαθαίναμε να βλέπουμε την ουσία των πραγμάτων, επίσης να ήμασταν όμορφα διαφορετικοί.

Αυτά τα ολίγα για την επόμενη φορά που ίσως κάποιοι σκεφτούν αφενός να διαβάσουν την σχετική εγκύκλιο, αφετέρου να είναι λίγο πιο προσεχτικοί ως προς τη συμπεριφορά τους…

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom