Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΠάτρα: Το DNA σε μάσκα οδήγησε στη σύλληψη του γιου μέλους της...

Πάτρα: Το DNA σε μάσκα οδήγησε στη σύλληψη του γιου μέλους της 17 Νοέμβρη και άλλων 6 της συμμορίας

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δράση της συμμορίας στην Πάτρα που εμπλέκεται σε υποθέσεις ληστειών, κλοπών, ναρκωτικών και κατοχής όπλων, και στην οποία ήταν μέλος και γιος καταδικασμένου για την οργάνωση της 17 Νοέμβρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, τα 7 άτομα τα οποία έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής στην Πάτρα, είναι 6 άντρες και μια γυναίκα, και μέσα σε αυτούς είναι και ο γιος καταδικασμένου μέλους της 17 Νοέμβρη. Όλοι Έλληνες.

Μέχρι στιγμής εμπλέκονται σε ληστείες σε 3 τράπεζες, 3 υποκαταστήματα ΕΛΤΑ και ένα σούπερ μάρκετ. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως ο γιος του μέλους της 17 Νοοέμβρη μαζί με άλλον έναν ήταν αυτοί που έκαναν τις ληστείες.

Οι ληστείες έγιναν από τον Ιούλιο του 2020 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022.

Η συμμορία είχε αναπτύξει τρόπους προκειμένου να αποφεύγει την αστυνομία. Συγκεκριμένα, είχε ασυρμάτους με τους οποίους «άκουγε» τους αστυνομικούς, και άρα δρούσε καλύτερα γι αυτήν.

Ο εντοπισμός τους ήρθε από την εξέταση δείγματος DNA που βρήκαν οι αστυνομικοί σε μια μάσκα που χρησιμοποιούσαν, και η οποία βρέθηκε δίπλα σε μια κλεμμένη μηχανή, η οποία βρέθηκε. Ίσως να ήταν και το λάθος που οδήγησε την αστυνομία… στην πόρτα τους.

Το DNA ανήκει στο μέλος της συμμορίας το οποίο έκανε τις ληστείες μαζί με το γιο του καταδικασμένου μέλους της 17 Νοέμβρη.

Τι βρέθηκε στις έρευνες

Στις έρευνες που έγιναν σε τουλάχιστον 8 σπίτια βρέθηκαν:

-20.000 ευρώ από διακίνηση κανναβης

-18 κιλά κάνναβης

-Δύο πιστόλια

-Περούκες

-250 γραμμάρια C4

-90 δενδρυλια κάνναβης

-Υπολογιστές

Η αστυνομία εξετάζει επίσης τη συμμετοχή των μελών σε επιθέσεις αντιεξουσιαστών κατά αστυνομικών, σε επεισόδια που έχουν γίνει στην Πάτρα.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

Πηγή: newsit.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom