Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΠάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου: Ανατροπή με την κατάθεση της μητέρας της

Πάτρα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Ανατροπή με την κατάθεση της μητέρας της

Ανατροπή προέκυψε με την κατάθεση της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου που έχει κληθεί να μιλήσει σήμερα στους αστυνομικούς.

Οι γονείς της Ρούλας Πισπιρίγκου την Κυριακή, όπως έγραψε το pelop.gr ενημερώθηκαν να μεταβούν σήμερα Δευτέρα 20/6/2022 στο Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αχαΐας προκειμένου να καταθέσουν στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που βρίκονται στην Πάτρα και χειρίζονται την υποθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του pelop.gr μετά τη δημοσιοποίηση του σημείου και του χρόνου κατάθεσης, υπήρξε αλλαγή «σχεδίου».

Έτσι η Ελένη Λεγάτου, μητέρα της 33χρονης προφυλακισμένης για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, κατόπιν νέων οδηγιών θα συναντηθεί σήμερα με τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών εκτός Αστυνομικού Τμήματος.

Το σημείο συνάντησης κρατείται ως επτρασφράγιστο μυστικό.

Άγνωστο προς το παρόν παραμένει εάν ο πατέρας της, 33χρονης, ο Ανδρέας Πισπιρίγκος, θα προσέλθει κανονικά στο ΑΤ Δυτικής Αχαΐας ή σε κάποιον άλλο χώρο.

Σήμερα το πόρισμα

Επίσης, το βράδυ της Δευτέρας (20/6), ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, αναμένεται να καταθέσει στις ανακριτικές Αρχές το πόρισμα για τη Μαλένα και την Ίριδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα βασίζεται στις εξετάσεις που έγιναν εκ νέου μία προς μία και όχι απλά «διαβάζοντας» τα ευρήματα που ήδη υπήρχαν.

Ουσιαστικά δηλαδή πρόκειται για μια αδιαμφισβήτητη διαδικασία όπου συνεκτιμήθηκαν τα τραύματα στο στόμα της Ιριδας, ενώ παράλληλα περιγράφεται και ένας ολόκληρος μηχανισμός θανάτου των δύο παιδιών με πάρα πολλά κοινά στοιχεία.

Η διαδικασία αυτή τηρήθηκε κατά γράμμα και βήμα – βήμα, ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα να ζητηθεί όποιος μελλοντικός επανέλεγχος.

Το σημάδι στο μάγουλο της Ιριδας

Παράλληλα, σύμφωνα με το Mega, οι κ.κ. Καρακούκης και Καλόγριας οδηγούνται στη διάγνωση της ασφυξίας μέσω της αξιολόγησης:

– των δεικτών ασφυξίας που εντοπίστηκαν από τον ιστολογικό επανέλεγχο μέσω της ειδικής εξέτασης
– των εξωτερικών κακώσεων με εκδορές στη μύτη
– της ανάδειξης της έτερης κάκωσης (εντύπωμα στο αριστερό μάγουλο), που η κυρία Τσάκωνα δεν κατέγραψε στην έκθεση της
– της ηπατικής βλάβης και όχι ανεπάρκειας, όπως ερμηνεύτηκε από την κυρία Τσάκωνα
– του έντονου βαθμού πνευμονικού οιδήματος και της συμφόρησης των πνευμόνων

Το πανάκι και όσα έδειξε η ειδική εξέταση

Στοιχείο – κλειδί θεωρείται το πανάκι της 6 μηνών Ίριδας που βρέθηκε στην κούνια της. Τα εγκληματολογικά εργαστήρια έδειξαν ότι η στάμπα πάνω του δεν ήταν αίμα από το τραύμα στο στόμα του αλλά διάσπαρτες οροαιματηρές κηλίδες, δηλαδή υγρό από πνεύμονες μαζί με αίμα, που προκλήθηκαν από έντονη πνευμονορραγία, που σημαίνει απλά πνευμονικό οίδημα από ασφυξία.

Την εικόνα αυτή ολοκληρώνει και το μήνυμα που έστειλε η κατηγορούμενη στον τότε σύζυγό της σχετικά με το πανάκι της Ίριδας που κρατούσε πάντα στον ύπνο της.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom