Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΠάτρα: Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για την Ρούλα Πισπιρίγκου και το πόσο...

Πάτρα: Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για την Ρούλα Πισπιρίγκου και το πόσο υπέφερε η μικρή Τζωρτζίνα

To κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα ξετυλίγεται και η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες κατηγορίες. Ο Γρηγόρης Λέων αναλύει και προβληματίζει ξανά…

Η μικρή Τζωρτζίνα πέθανε από χορήγηση κεταμίνης τον περασμένο Γενάρη, αλλά η αντίστροφη μέτρηση της ζωής της, είχε ξεκινήσει λίγους μήνες νωρίτερα στην Πάτρα. Όταν το τότε 8χρονο κορίτσι υπέστη ανεξήγητα ανακοπή και έμεινε ανάπηρο. Τότε που και πάλι δίπλα της, βρισκόταν η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η 33χρονη μητέρα της, που παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού και σε λίγες μέρες θα κληθεί να απολογηθεί για όλα όσα έγιναν τότε. Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, κάνει τη δική του ανάλυση και τα λόγια του προβληματίζουν.

Προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα έλαβε η Ρούλα Πισπιρίγκου, που είναι αντιμέτωπη με νέα κακουργηματική δίωξη. Ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος ιατροδικαστικής εταιρείας, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι «οι ανακριτικές αρχές γνωρίζουν την πλήρη αλήθεια, τα στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα.

Φαίνεται ότι η 9χρονη ήταν ένα παιδί που όχι απλά υπέστη αυτόν τον θάνατο που υπέστη με την θανατηφόρα δόση της κεταμίνης αλλά φαίνεται ξεκάθαρα ότι είχε υποστεί κατά τον παρελθόν επεισόδια τα οποία δεν είχαν καμία σχέση είτε με παθολογικό υπόβαθρο είτε με γενετικό υπόβαθρο ή κάποιο άλλο φυσιολογικό υπόβαθρο».

Ακόμα ο Γρηγόρης Λέων ανέφερε μεταξύ άλλων: «Φαίνεται καθοριστικό προφανώς ότι αφενός χρησιμοποιήθηκε μία ουσία για να την οδηγήσει στον θάνατο αφετέρου φαίνεται ότι υπάρχουν επεισόδια τα οποία έτσι όπως περιγράφονται από τους ίδιους τους θεράποντες γιατρούς και από την ίδια την οικογένεια σε κάποιες δημόσιες δηλώσεις φαίνεται να έχουν επιδράσει εξωγενείς παράγοντες, πιθανά όχι μόνο κεταμίνη, αλλά μπορεί να είναι μία προσπάθεια ασφυκτικού θανάτου ή μία απόπειρα ασφυκτικού θανάτου. Θα μπορούσε να είναι η χρήση μίας άλλης ουσίας».

«Δυστυχώς πιστεύω ότι το παιδί αυτό νομίζω ότι βασανίστηκε αρκετά» καταλήγει ο κ. Λέων στην ΕΡΤ.

Πηγή: newsit.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom