Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΠάτρα: Ο Αλέξης Κούγιας κάνει μηνύσεις, η Ρούλα Πισπιρίγκου αγωνιά και ο...

Πάτρα: Ο Αλέξης Κούγιας κάνει μηνύσεις, η Ρούλα Πισπιρίγκου αγωνιά και ο Γρηγόρης Λέων χτυπάει ξανά

To θρίλερ με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα δείχνει να φουντώνει ξανά. Ο Αλέξης Κούγιας που εκπροσωπεί την Ρούλα Πισπιρίγκου, δηλώνει ότι θα κάνει μηνύσεις στους ιατροδικαστές Καρακούκη και Καλόγρηα…

Η αντίστροφη μέτρηση για τη μέρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κληθεί να καταθέσει για τους θανάτους των παιδιών της, από την Πάτρα πλησιάζει και ο Αλέξης Κούγιας σκέφτεται τις επόμενες κινήσεις. Ο έμπειρος ποινικολόγος ρίχνει το βάρος στην αποδόμηση του ιατροδικαστικού πορίσματος και όπως φαίνεται δεν θα καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης για την πελάτισσά του. Οι τελευταίες δηλώσεις που έκανε δείχνουν τις προθέσεις και το πλαίσιο που κινείται.

«Χλωμό» έως ανύπαρκτο είναι το ενδεχόμενο να κατατεθεί αίτηση αποφυλάκισης για την Ρούλα Πισπιρίγκου, από τον συνήγορο υπεράσπισής της Αλέξη Κούγια. O γνωστός ποινικολόγος μίλησε στην εφημερίδα Πελοπόννησος και είπε ότι η πρώτη προτεραιότητα έχει να κάνει με την «αποδόμηση» του πορίσματος των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα, πάνω στο οποίο βασίστηκαν οι εισαγγελικές αρχές και άσκησαν δίωξη κατά της 33χρονης για ανθρωποκτονία κατά συρροή των δύο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, Μαλένας και Ιριδας.

Ο Αλέξης Κούγιας επιμένει στον θεσμικό χειρισμό της υπόθεσης και όπως τονίζει, δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητες τις παράνομες διαρροές στοιχείων της δικογραφίας. Ειδικότερα, προτίθεται να καταθέσει μηνύσεις κατά των δύο ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα και εφημερίδας που δημοσίευσε το πόρισμά τους, θεωρώντας πως παραβιάστηκε κατάφωρα η αρχή της μυστικότητας της προκαταρκτικής εξέτασης για το θάνατο των δύο κοριτσιών.

Οσον αφορά την αξιοποίηση τεχνικών συμβούλων για να αντικρουστούν το σκεπτικό και το συμπέρασμα του πορίσματος των δύο ιατροδικαστών, ο Αλέξης Κούγιας αρκέστηκε να πει στο pelop.gr, ότι «συνεργαζόμαστε με κορυφές της ιατροδικαστικής επιστήμης».

O ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων «χτυπάει» ξανά με ανάρτηση στο διαδίκτυο για την πολύκροτη υπόθεση με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα. «Οι επιστήμονες παρεμβαίνουμε στο δημόσιο διάλογο για να βοηθάμε το κοινό να καταλάβει ότι για παράδειγμα δεν είναι δυνατόν ένας γονιός να χάσει στα ξαφνικά το παιδί του από ηπατική ανεπάρκεια χωρίς κανένα προηγούμενο «σημάδι» έγραψε χαρακτηριστικά.

Πηγή: newsit.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom