Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΠάτρα: Μετά το Πάσχα θα επιστραφεί ο «φάκελος» για το θάνατο των...

Πάτρα: Μετά το Πάσχα θα επιστραφεί ο «φάκελος» για το θάνατο των τριών κοριτσιών

Σύμφωνα με μία πρώτη εκτίμηση των Εισαγγελικών Αρχών της Πάτρας, μετά το Πάσχα πρόκειται να τύχει επεξεργασίας ο συμπληρωματικός φάκελος της Προκαταρκτικής Εξέτασης, η οποία ήδη διενεργείται από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Ασφάλειας Αττικής για τους «μυστηριώδεις» θανάτους των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Επίσημη δικαστική πηγή επιβεβαίωσε στο pelop.gr ότι το «Ανθρωποκτονιών» λαμβάνει ήδη καταθέσεις, με κάθε μυστικότητα, από γιατρούς και νοσηλευτές των νοσοκομείων της Αθήνας – σε πρώτη φάση – όπου είχαν νοσηλευθεί η Μαλένα και η Τζωρτζίνα.

Επαληθεύεται, επίσης, ότι κλιμάκιο του Τμήματος θα έλθει αργότερα στην Πάτρα για να λάβει καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων και του Πανεπιστημιακού, ενώ τελευταίοι θα κληθούν οι γονείς των κοριτσιών Μάνος και Ρούλα.

Στο μεταξύ, πλήρης και πάγια είναι η…αποστασιοποίηση Εισαγγελικών Αρχών σε σχέση με όσα λέγονται και γράφονται σε ΜΜΕ και διαδίκτυο για τη συνταρακτική υπόθεση.

«Για πολλοστή φορά θέλουμε να διαχωρίσουμε τις όποιες εικασίες, εκτιμήσεις και δηλώσεις, τις όποιες έμμεσες ή άμεσες υποψίες και κατηγορίες, από τα πραγματικά δεδομένα και στοιχεία της υπόθεσης», ήταν το χθεσινό σχόλιο εισαγγελικής πηγής της «Π», που επιπροσθέτως έκανε και την εξής επισήμανση: «Στο υποθετικό ενδεχόμενο που θ’ απαιτηθεί η άσκηση ποινικής δίωξης, ας γίνει αντιληπτό ότι πρέπει να είναι επαρκέστατες οι ενδείξεις και δη για μία τέτοια τόσο λεπτή υπόθεση και θα κλιμακώνονται τα ζητούμενα της Δικαιοσύνης, που σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε αποδείξεις εφ’ όσον περάσουμε σε επόμενα στάδια (παραπομπή, ακροατήριο, κ.ό.κ.). Είμαστε, όμως, στην αρχή μιας πολυσύνθετης έρευνας και σώφρον είναι να μην προδικάζεται το παραμικρό».

Ας σημειωθεί, πάντως, για να καταδειχθεί η ύψιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα του χειρισμού της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη, ότι μόλις επιστρέψει ο «φάκελος» από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Αττικής, με εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών Γιώργου Μπισμπίκη ο χειρισμός του θα γίνει από την ίδια την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom