Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021
- Advertisment -

Pasta alla Norma

Ο Πέτρος Συρίγος ξεκινά την εβδομάδα με μία θεϊκή μακαρονάδα! Pasta alla Norma, με ντοματίνια, μοτσαρέλα και φρέσκο βασιλικό…

Υλικά

300 γραμμ. μακαρόνια
2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κύβους
20 ντοματίνια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδου ψιλοκομμένες
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
80 ml ζωμός λαχανικών
½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό (μόνο τα φύλλα του)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
150 ml συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
50 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
2 μοτσαρέλες των 150 γραμμ.
Αλάτι & μαύρο φρεσκοαλεσμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βράζετε τα μακαρόνια για 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λέει η συσκευασία, τα ραντίζετε με ηλιέλαιο και τα αφήνετε στην άκρη να περιμένουν. Κόβετε τις μελιτζάνες σε κύβους των 2 εκατοστών. Τηγανίζετε τις μελιτζάνες σε ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε μία κουταλιά ελαιόλαδο και όταν ανεβάσει θερμοκρασία προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε για ένα λεπτό. Προσθέτετε τα ντοματίνια, τη μελιτζάνα (που είναι τηγανισμένη από πριν) και σοτάρετε για ακόμα ένα λεπτό, πάντα σε δυνατή φωτιά.

Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών και την ντομάτα. Οταν πάρουν μία βράση, προσθέτετε και τα προβρασμένα μακαρόνια. Η σάλτσα πρέπει να δέσει καλά, τότε βάζετε την παρμεζάνα και τον μισό από τον βασιλικό ψιλοκομμένο. Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε τις μακαρονάδες με μία μοτσαρέλα στο κέντρο (σε θερμοκρασία δωματίου). Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και γαρνίρετε με ολόκληρα φύλλα βασιλικού.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisment -

Επικαιρότητα

Newsroom