Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΠαρουσίαση αρχιτεκτονικής μελέτη του νέου Λυκείου Βάμου

Παρουσίαση αρχιτεκτονικής μελέτη του νέου Λυκείου Βάμου

Εχθές στο Δημαρχείο Αποκορώνου παρουσιάστηκε από την προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας Ευαγγελία Καστρινάκη πολιτικό μηχανικό παρουσία του Δημάρχου Αποκορώνου, στο σύλλογο γονέων, στο σύλλογο καθηγητών, στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ιωάννη Αποστολάκη  και στους δημοτικούς συμβούλους που παρευρέθηκαν, η αρχιτεκτονική μελέτη του νέου Λυκείου Βάμου, η εκπόνηση της οποίας χρηματοδοτείτε από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Στην συνάντηση παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι κατόψεις του νέου κτιρίου, η θέση του στο οικόπεδο καθώς και ο περιβάλλοντας χώρος αυτού, προκειμένου να γίνει διάλογος και να καταγραφούν παρατηρήσεις για διορθώσεις ή συμπληρώσεις προς τους μελετητές. Την Δευτέρα θα δοθούν στους μελετητές οι καταγεγραμμένες παρατηρήσεις ώστε να συμπεριληφθούν στο σχεδιασμό και μετά να προχωρήσουμε στο στάδιο της έκδοσης της οικοδομικής άδειας του νέου σχολείου. 

Το νέο κτίριο θα είναι διώροφο με υπόγειο και κεραμοσκεπή, εμβαδού περίπου 2.800 τ.μ. και θα μπορεί να στεγάσει τουλάχιστον 250 μαθητές. Περιληπτικά περιλαμβάνει πέρα των βοηθητικών χώρων, των γραφείων των καθηγητών, του κυλικείου, την βιβλιοθήκη, ανελκυστήρα κλπ, 14 αίθουσες διδασκαλίας 45 τ.μ. η κάθε μια, 3 αίθουσες εργαστηρίων 100 τ.μ. το καθένα μαζί με τους βοηθητικούς τους χώρους, 1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων επίσης 100 τ.μ. και μια αίθουσα αναγνωστηρίου περίπου 80 τ.μ.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς ένας πόθος δεκαετιών μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.Η ανέγερση ενός νέου σχολείου είναι η καλύτερη επένδυση που μπορεί να γίνει προς όφελος της κοινωνίας ανεβάζοντας το επίπεδο της εκπαίδευσης των μαθητών.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom