Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΠαράσυρση 21χρονης στη Θεσσαλονίκη: Μεταμοσχεύσεις σε δύο ασθενείς με τα ζωτικά της...

Παράσυρση 21χρονης στη Θεσσαλονίκη: Μεταμοσχεύσεις σε δύο ασθενείς με τα ζωτικά της όργανα

Η παράσυρση από αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη στοίχισε στην ίδια τη ζωή. Η καρδιά και το συκώτι της όμως, θα κρατήσουν στη ζωή δύο ασθενείς που δίνουν μάχη σε νοσοκομεία…

Δώρα ζωής παίρνουν, εντός της ημέρας, δύο ασθενείς στο Ωνάσειο και στο Ιπποκράτειο, από την 21χρονη φοιτήτρια, που κατέληξε το πρωί της Κυριακής, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλευόταν μετά από παράσυρση και εγκατάλειψη στην περιοχή της Καμάρας.

Μετά την απόφαση των γονιών της 21χρονης να δωρίσουν τα όργανά της, ξεκίνησε η διαδικασία αφαίρεσης και αξιολόγησης, η οποία ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ 28 Νοεμβρίου. Το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία της μεταμόσχευσης του ήπατος σε ασθενή στο Ιπποκράτειο, ενώ η καρδιά της ήδη βρίσκεται στο Ωνάσειο προκειμένου να γίνει η μεταμόσχευση σε ασθενή που ζει με τεχνητή καρδιά.

Οι νεφροί αναμένεται να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς που περιμένουν στη λίστα ληπτών, ενώ οι πνεύμονες κρίθηκαν ακατάλληλοι για μεταμόσχευση. Οι δε κερατοειδείς αφαιρέθηκαν από οφθαλμιάτρους του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και θα μεταφερθούν στην Τράπεζα Οφθαλμών του ΑΧΕΠΑ, όπου θα εξεταστεί σε ποιους ασθενείς θα μεταμοσχευθούν καθώς υπάρχει περιθώριο μέχρι και 15 ημερών για τη μεταμόσχευσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν οι γονείς της αδικοχαμένης Έμμας, για να ζητήσουν να αλλάξει το κατηγορητήριο για τον 28χρονο, που την παρέσυρε και την εγκατέλειψε μετά την παράσυρση στην Καμάρα.

Πηγή: newsit.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom