Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΠαραμένει κλειστός ο δρόμος Μαχαιροί - Ραμνή στον Δήμο Αποκορώνου

Παραμένει κλειστός ο δρόμος Μαχαιροί – Ραμνή στον Δήμο Αποκορώνου

Επερώτηση για τον επικίνδυνο  δρόμο Μαχαιροί Ραμνη από τον Περιφερειακό Σύμβουλο ΠΕ Χανίων στην οποία αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, 

‘’Γιατί παραμένει κλειστός ο δρόμος  Μαχαιροί – Ραμνή στον Δήμο Αποκορώνου;’’  Ήταν ο τίτλος δημοσιευμάτων ήδη από τον Απρίλιο 2022 σχετικά με την επαρχιακή Μαχαιρών –Ραμνής-Καρές, μετά την μεγάλη κατολίσθηση το βράδυ στις 23 Δεκεμβρίου 2021. Ακολούθησαν εργασίες απομάκρυνσης τεράστιων όγκων βράχων από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης ΠΕ Χανίων, ενώ αποκλείστηκε η κυκλοφορία που κατευθύνθηκε να γίνεται από το τοπικό οδικό δίκτυο Πεμόνια-Μελιδόνι-Καρές-Ραμνή μετά και την σχετική απόφαση του Περιφερειακού μας Συμβουλίου. Σημειωτέο είναι ότι το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο χρήζει κλαδοκοπής αφού τα κλαδιά έχουν κατακλίσει το δρόμο σε πολλά σημεία δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία. 

Ο δρόμος Μαχαιροί-Ραμνή αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι ανοιχτός αλλά ιδιαίτερα επικίνδυνος για διέλευση του, όπως επισημαίνουν και οι πινακίδες σήμανσης. Στην συνέχεια η  γεωτεχνική μελέτη που συντάχθηκε για την βέλτιστη τεχνική λύση, προσδιόρισε τον προϋπολογισμό του έργου σε 1,7 εκ €, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για δύσκολο τεχνικό έργο που συνεχίζει να δυσχεραίνει την πρόσβαση των κατοίκων και των επισκεπτών στην περιοχή.   

κ. Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Χανίων Νίκο Καλογερή καλείστε να απαντήσετε:

είναι στις προτεραιότητες των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Χανίων και με τί χρονοδιάγραμμα η άμεση αποκατάσταση του έργου οδική σύνδεση Μαχαιροί – Ραμνή στον Δήμο Αποκορώνου, ώστε να αρθούν οι δυσκολίες πρόσβασης των κατοίκων της περιοχής στον τόπο τους και των επισκεπτών μας εν μέσω της θερινής περιόδου καθώς και την χειμερινή περίοδο όπου το πρόβλημα θα είναι εντονότερο.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom