Παρασκευή, 18 Ιουνίου, 2021
Αρχική Κρήτη Παπαδογιάννης: Στην Σπλάντζια εξελίσσεται ένα περίεργο «φαινόμενο» το οποίο επιβάλλει πρωτοβουλίες για...

Παπαδογιάννης: Στην Σπλάντζια εξελίσσεται ένα περίεργο «φαινόμενο» το οποίο επιβάλλει πρωτοβουλίες για ν’ αντιμετωπιστεί!

Με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην πλατεία και στην ευρύτερη περιοχή της Σπλάντζιας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Χανίων και της Παράταξης «Η Απάντηση τα Χανιά μας» κ. Άρης Παπαδογιάννης, προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Τις τελευταίες ημέρες, γινόμαστε μάρτυρες σε μια κατάσταση που δείχνει να διαμορφώνεται σε μια κεντρική γειτονιά της πόλης μας, απέναντι στην οποία επιβάλλεται ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να δείξουμε καλά αντανακλαστικά προκειμένου να περιοριστεί και ν’ αντιμετωπιστεί, πριν λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η εικόνα της Πλατείας της Σπλάντζιας και των πέριξ αυτής δρόμων, τις νυχτερινές ώρες, προβληματίζει. Αφενός το υγειονομικό σκέλος που σχετίζεται με την συγκέντρωση ενός πολυάριθμου κοινού με ότι κίνδυνο αυτό συνεπάγεται, λόγω της πανδημίας του covid-19  και αφετέρου  και κυρίαρχα, οι έκνομες δραστηριότητες που καταγγέλλεται – από κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής –  ότι λαμβάνουν χώρα εκεί, πρέπει να μας κινητοποιήσουν.

Όσο οι ημέρες περνάνε, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί «δείχνουν» ν’ απουσιάζουν από την περιοχή, αφήνοντας το… περίεργο αυτό – ακόμη κι επικίνδυνο – φαινόμενο να εξελίσσεται. Η αγανάκτηση των κατοίκων της Σπλάντζιας, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγεί κάποιους στο σημείο να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους, όπως έγινε πρόσφατα. Από την άλλη, η πολιτεία δεν επιτρέπεται να είναι απούσα ή να παρακολουθεί από απόσταση, παρεμβαίνοντας επιλεκτικά ίσως και κατόπιν εορτής.

Ως παράταξη , οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η περιοχή της Σπλάντζιας, είχε ενταχθεί επί των ημερών της Δημαρχίας του κ. Γεωργίου Τζανακάκη στο Πρόγραμμα «Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων Αστικής Ανάπτυξης» και επί  της Δημοτικής αρχής του κ. Βιρβιδάκη, υλοποιήθηκαν στην περιοχή σημαντικά έργα που βοήθησαν στην ουσιαστική αναβάθμιση της. Τα έργα αυτά, πρέπει να διαφυλαχθούν και να μην ακυρωθούν από κάποιες περιθωριακού τύπου συμπεριφορές, που αδικούν την περιοχή, την ιστορία και τους κατοίκους της.

Σας ζητάμε κύριε Δήμαρχε, άμεσα να λάβετε τις σχετικές πρωτοβουλίες και να έρθετε σε επαφή, με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Το «φαινόμενο» της Σπλάντζιας, πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί – όσο δείχνουν να υπάρχουν ακόμη τα χρονικά περιθώρια – συλλογικά και το Δημοτικό Συμβούλιο, επιβάλλεται να εκπέμψει ένα δυνατό «σήμα» προς πάσα κατεύθυνση: Η πόλη έχει κανόνες, η δημοκρατία έχει νόμους και υπάρχουν και τα αρμόδια όργανα, που φέρουν την ευθύνη για την τήρηση τους, σε κάθε περίπτωση.

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom