Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΠανελλαδικές 2022: Τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική

Πανελλαδικές 2022: Τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική

Τα θέματα για τη Χημεία, τα Λατινικά και την Πληροφορική, στα οποία εξετάζονταν σήμερα οι υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα θέματα στα τρία σημερινά εξεταζόμενα μαθήματα των Γενικών Λυκείων στις Πανελλήνιες 2022.

Αυλαία την Παρασκευή για τις Πανελλαδικές

Oι υποψήφιοι των ΓΕΛ ολοκληρώνουν τα εξεταζόμενα μαθήματα προσανατολισμού την Παρασκευή 10 Ιουνίου με Ιστορία, Φυσική και Οικονομία.

Αύριο, Πέμπτη, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάζονται σε Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης. Οι μαθητές των ΕΠΑΛ τελειώνουν με τις εξετάσεις στις 17 Ιουνίου.

Ακολουθούν τα Ειδικά Μαθήματα μεταξύ 18 και 30 Ιουνίου, τόσο για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, όσο και των ΕΠΑΛ.

Οι βαθμολογίες αναμένεται να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν και τα Ειδικά Μαθήματα, ενώ οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Για πρώτη φορά, οι συντελεστές βαρύτητας των εξεταζόμενων μαθημάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ορίστηκαν από τα ίδια τα ΑΕΙ.

Οι εισακτέοι στα ΑΕΙ φέτος είναι 68.394, περίπου 10% λιγότεροι από πέρσι (77.415), ενώ στο νούμερο αυτό δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων στις στρατιωτικές, πυροσβεστικές, αστυνομικές, λιμενικές σχολές και στο εμπορικό ναυτικό.

Πηγή: in.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom