Δευτέρα, 14 Ιουνίου, 2021
Αρχική Υγεία Παγώνη: Tα αντισώματα δεν θα είναι το ίδιο υψηλά σε όλους τους...

Παγώνη: Tα αντισώματα δεν θα είναι το ίδιο υψηλά σε όλους τους εμβολιασμένους

Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», ξεκαθάρισε ότι μετά και τα όσα ανακοινώθηκαν χθες, επιστρέφουμε στην καθημερινότητα σε ένα μεγάλο ποσοστό περίπου στο 80%, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυόμαστε καθώς ο κορoνοϊός είναι ακόμη εδώ.

“Αν κάποιος πει ότι δεν έχει κάποιο φόβο, δεν λέει αλήθεια” είπε η Ματίνα Παγώνη, αναφερόμενη στην απόφαση επιστροφής στην κανονικότητα εν μέσω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων.

«Όλοι ξέρουν ότι δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω» επεσήμανε ακόμη, μιλώντας στον ANT1, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».
«Ο ιός εδώ θα είναι» υπογράμμισε.

Ο εμβολιασμός θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την πανδημία

Ο εμβολιασμός είναι αυτός που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την πανδημία, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τα μέτρα προφύλαξης γιατί η ανοσία που μας προσφέρει ο εμβολιασμός θέλει χρόνο για να επιτευχθεί και για να φτάσουμε στο 100% θα πρέπει να περάσει ικανό χρονικό διάστημα μετά και από τη δεύτερη δόση.

«Η ασφάλεια της πρώτης δόσης είναι 45-50% μετά τις πρώτες 10 μέρες. Στη δεύτερη δόση είναι μετά από 14-16 μέρες στο 90% με 95%» ανέφερε.

Τεστ αντισωμάτων

Ερωτηθείσα για τα τεστ αντισωμάτων που θέλουν να κάνουν πολλοί εμβολιασμένοι ώστε να διαπιστώσουν αν έχουν επιτύχει την ανοσία, τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος για να γίνει αυτό, αλλά στην περίπτωση που κάποιος θέλει να το κάνει θα πρέπει να περιμένει περίπου 1 μήνα μετά και τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Συμπλήρωσε δε πως τα αντισώματα δεν θα είναι το ίδιο υψηλά σε όλους τους εμβολιασμένους, αλλά αυτό δεν πρέπει να τους ανησυχεί και πρόσθεσε πως αυτό που έχει σημασία τώρα, είναι να πειστούν και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη να το κάνουν.

«Δεν έχει καμία σημασία το τεστ αντισωμάτων. Δεν κάνεις τη 2η δόση και μετά πας να κάνεις τεστ. Πρέπει οπωσδήποτε να περάσει ο μήνας» επισήμανε.

Self tests

Αναφερόμενη στα self tests, η ίδια παρατήρησε ότι «κανένας μας επιστημονικά δεν είπε» ότι δίνουν ασφαλή αποτελέσματα στο 100%, εντούτοις υπογράμμισε τη σημασία τους.

Πηγή: dikaiologiitika.gr

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom