Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021
Αρχική Κοινωνία Παγώνη για εμβόλια κορονοϊού: Μόνο το 10% έχουν συμπτώματα όπως πυρετό

Παγώνη για εμβόλια κορονοϊού: Μόνο το 10% έχουν συμπτώματα όπως πυρετό

- Advertisement -

Στα συμπτώματα που μπορεί να προκύψουν μετά τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, αλλά και τι μπορεί να κάνει κάποιος για να ξεπεραστούν, αναφέρθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. Τονίζει δε ότι τα συμπτώματα δεν είναι θέμα ηλικίας, αλλά οργανισμού.

Μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3  η κ. Παγώνη είπε πως μόνο το 10% όσων εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού έχουν συμπτώματα, όπως πυρετό. Εξήγησε, μάλιστα, ότι με τη χρήση αναλγητικού τα συμπτώματα θα ξεπεραστούν.

Η κ. Παγώνη, μιλώντας στην ΕΡΤ, διευκρίνισε ότι τα συμπτώματα διαφέρουν ανάλογα με το κάθε εμβόλιο. Τόνισε δε ότι τα συμπτώματα από τα εμβόλια δεν είναι θέμα ηλικίας, αλλά οργανισμού.

Για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, ανέφερε ότι 85-90% των εμβολιασθέντων δεν εμφάνισε κανένα σύμπτωμα και προσέθεσε πως «κάποιοι αισθάνθηκαν έναν πονοκέφαλο τις πρώτες μέρες, περίπου δύο 24ωρα και ίσως κάποια δέκατα, γύρω στο 37,4 με 37,5».

Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, η κα. Παγώνη είπε πως «έκανε και πυρετούς γύρω στο 38-38,5 για μία, το πολύ δύο μέρες, δηλαδή δύο 24ωρα. Μετά οι άνθρωποι αυτοί, εκτός από ελαχιστότατες περιπτώσεις που έφτασε (ο πυρετός) και τρεις μέρες, δεν είχαν κανένα άλλο σύμπτωμα εκτός από τις μυαλγίες και τον πυρετό των 38,5 βαθμών».

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -