Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΑπόψειςΌταν το Πολυτεχνείο "θυσιάζεται" στο βωμό της υποκρισίας

Όταν το Πολυτεχνείο “θυσιάζεται” στο βωμό της υποκρισίας

Συμπληρώσαμε ήδη μισό αιώνα από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, από την ημέρα εκείνη που μπήκαν τα θεμέλια για τη Δημοκρατία, θεμέλια κατακόκκινα από το αίμα Ανθρώπων που δεν δίστασαν να το χύσουν για την υπέρτατη Ιδέα!

«Και τα σπίτια πιο λευκά» από τότε, και η Δημοκρατία εορτάζεται κάθε χρόνο, και κάθε χρόνο βγαίνουν λόγοι βαρύγδουποι από τους πάσης φύσεως εκλεκτούς.

Και έτσι τα χρόνια περνάνε και οι αυταπάτες περί Δημοκρατίας και δημοκρατικού συναισθήματος, θεριεύουν.

Λογικό (;) άλλωστε, όταν το ίδιο το κράτος και τα κυβερνητικά συστήματα βρίθουν υποκρισίας και από κάτω οι εκλέκτορές τους μετατρέπονται σε κλακαδόροι της συμφοράς.

«Το αίτημα για ‘Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία’ ταξιδεύει στην Ιστορία. Με το σύνθημα ‘Όλοι Ενωμένοι’ να εμπνέει και τη σημερινή συγκυρία», είχε γράψε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2022.

Ένα χρόνο μετά, ο ίδιος φαίνεται πως την «Ενότητα» όπως και πολλές άλλες λέξεις, τις χρησιμοποιεί, είτε επειδή θέλει να γεμίσει το λόγο του, είτε επειδή είναι πιασάρικες και ανταποκρίνονται στο λαϊκό συναίσθημα. Δεν μπορεί για παράδειγμα, από τη μία να μιλά για «Ενότητα» και ταυτόχρονα να νομιμοποιεί και μάλιστα επιβραβεύοντας τη «ρουφιανιά».  Όσοι ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του για να καταγγέλλουν όσους δεν κόβουν αποδείξεις αμείβονται με 100 έως 3.000 ευρώ!

Χαμός από καταγγελίες, χαμός και από «αλληλέγγυους» και «ευσυνείδητους» πολίτες που απ’ ότι φαίνεται  περίμεναν απλώς να νομιμοποιηθεί η κουκούλα αυτού που υψώνει το δάχτυλο και κάνει τη δουλειά του ως ένας καλός πολίτης.   

Άραγε, μέχρι να έρθει το κίνητρο για καταγγελία από το Μητσοτάκη, τι γινόταν; Τα όργανα του κράτους δεν δούλευαν; Ή απλώς, είναι κι αυτό μια καλή ευκαιρία να μοιράσουμε το χρήμα του Ελληνικού λαού, το οποίο παρεμπιπτόντως προέρχεται από τους φόρους του;

Απ’ ότι φαίνεται όμως, το πρόβλημα για την κυβέρνηση παραμένει ο περιπτεράς που δεν κόβει απόδειξη για την …τσίχλα.

Μιλάμε για μια Ελλάδα, στην οποία βασιλεύει η διχόνοια και η υποκρισία και μάλιστα με κρατική σφραγίδα!

Το ότι η φορολογία και η ακρίβεια έχουν διαλύσει τη χώρα, προφανώς δεν ενοχλεί. Άλλωστε, βρήκαμε λύση με τη διαιώνιση της επιδοματικής πολιτικής, η οποία εξυπηρετεί και ψηφοθηρικά. Σου παίρνω 10 με το έτσι θέλω, σου κάνω χάρη και σου δίνω πίσω ως “επίδομαpass” 1 και μου χρωστάς 20! Απλή λογική, τι δεν καταλαβαίνεις;  

Και εις άλλα με υγεία!

Ενδεικτική πάντως της κυβερνητικής λογικής, η δήλωση (σε ερώτηση δημοσιογράφου!) του κυβερνητικού εκπροσώπου Π. Μαρινάκη: «Δεν ξέρω αν θα πάει (σ.σ. για τον Κασσελάκη) στο Πολυτεχνείο με τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ή θα φτιάξει δικό του μπλοκ, της Goldman Sachs».

Προφανώς ο δημοσιογράφος έκρινε σκόπιμο να ρωτήσει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το αν θα πάει ο Κασσελάκης στο Πολυτεχνείο, και προφανώς ο Μαρινάκης βρήκε την τόσο στημένη ευκαιρία να «εργαλειοποιήσει» το Πολυτεχνείο για την εξυπηρέτηση μιας κομματικής κόντρας με ατάκες λαϊκισμού. Αυτόν τον λαϊκισμό που καταγγέλλει συνήθως η Ν.Δ..

Γιορτή σήμερα για κάποιους, αλλά και πένθος!

Γιορτή για τη Δημοκρατία, πένθος για εκείνο το γελαστό παιδί που θυσιάστηκε και ακόμα και από τους ουρανούς βλέποντας την υποκρισία μας, χάνει το χαμόγελό του.

Βηματοθραύστης

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom